Piață autonomă de energie electrică - prima din România

Piață autonomă de energie electrică – prima din România

author
1 minute, 36 seconds Read

Piața autonomă de energie electrică – prima din România

În municipiul Buzău a fost inaugurată prima piață din România care își generează singură curentul electric. Piața Centrală Stan Săraru, cel mai mare spațiu agroalimentar din oraș, a fost dotată cu un sistem de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice verzi necesare consumului zilnic.

Investiție de succes în producerea de energie electrică verde

Această investiție a fost finalizată recent, constând în dotarea Pieței Centrale cu panouri fotovoltaice de capacitate 50 kilowați. Aceste panouri asigură alimentarea pentru iluminat și vitrinele frigorifice din spațiul comercial, acoperind astfel consumul de energie electrică al pieței.

Elena Ivan, directorul Piețe, Târguri și Oboare Buzău, a declarat că este prima piață din municipiul Buzău în care s-a implementat un astfel de sistem de producere verde a energiei electrice. Investiția totală se ridică la aproximativ 150.000 lei și există planuri de extindere a proiectului la nivelul tuturor piețelor din municipiul Buzău în anul viitor, în funcție de priorități.

Noua locație a pieței de lactate

De asemenea, începând cu data de 7 decembrie 2023, piața de lactate va funcționa într-o nouă locație. Aceasta se va afla în zona intrării în Piața centrală „Stan Săraru”, dinspre biserica „Sfinții Îngeri”. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții societății comerciale „Piețe, Târguri și Oboare” Buzău.

Potrivit acestora, comercianții de brânzeturi și lapte vor beneficia de cinci spații modulare, care le vor oferi posibilitatea de a-și desfășura activitatea în cele mai ridicate standarde de igienă și siguranță alimentară. Spațiile sunt dotate cu vitrine asistate, aer condiționat, boilere pentru apă caldă, lavoare, mese din inox, gresie și faianță.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: