Acuzații grave împotriva lui Marius Budăi după votul legii pensiilor

Acuzații grave împotriva lui Marius Budăi după votul legii pensiilor

author
1 minute, 27 seconds Read

Acuzații grave împotriva lui Marius Budăi după votul legii pensiilor

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost acuzat de liberali că a pus în pericol Legea pensiilor. Acesta a răspuns acuzațiilor prin intermediul unei postări pe Facebook, în care le-a transmis acestora că au ales să lupte împotriva părinților și bunicilor noștri.

Acuzații la adresa PNL făcute de Marius Budăi

Marius Budăi a adresat întrebări retorice liberalilor, întrebându-i dacă nu sunt de acord cu principiul „pentru muncă egală, pensie egală”. De asemenea, el a menționat importanța echității și solidarității în acordarea pensiilor. Budăi a mai afirmat că se dorește acordarea de punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani și redefinirea gradelor de invaliditate.

Controverse în coaliția de guvernare din cauza Legii Pensiilor

Proiectul legii pensiilor a fost aprobat joi de Executiv, însă acesta a provocat controverse în cadrul coaliției de guvernare. Ședința de Guvern a fost amânată și apoi întreruptă din cauza neînțelegerilor privind noua lege a pensiilor. Ministerul Finanțelor a dat avizul cu observații pe proiectul de lege, iar avizul Consiliului Economic și Social este așteptat. Discuțiile se concentrează asupra impactului bugetar al legii pensiilor.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, răspunde nemulțumirilor PNL

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a reacționat la nemulțumirile exprimate de PNL în legătură cu noua lege a pensiilor. Ea a precizat că informațiile care circulă nu sunt conforme cu realitatea și a explicat în comisia de muncă cheltuielile cu pensiile în perioada septembrie-decembrie, estimând un total de aproximativ 55 de miliarde lei.

Te-ar putea interesa si: