Atacuri aeriene asupra Kievului de către Rusia

Atacuri aeriene asupra Kievului de către Rusia

author
1 minute, 21 seconds Read

Atacuri aeriene asupra Kievului de către Rusia

Kievul, capitala Ucrainei, a fost supusă sâmbătă dimineața unui atac aerian din partea Rusiei, declara primarul Kievului, Vitali Klitschko. Au fost auzite explozii mari, însă nu se știe încă dacă au existat victime.

Kievul, atacat de ruși

Primul atac asupra Kievului de către Rusia de la sfârșitul lunii septembrie a avut loc sâmbătă dimineața. Explozii puternice au fost auzite pe malul stâng al capitalei, conform declarațiilor primarului Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram, referindu-se la malul stâng al râului Dnipro.

Autoritățile au emis alerte aeriene pentru Kiev și o regiune din apropiere cu câteva minute înainte ca exploziile să fie auzite. Oamenii au fost îndemnați să se adăpostească în siguranță.

Până în prezent, două explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului sâmbătă dimineața. Primarul orașului, Vitali Klitschko, a transmis prin intermediul aplicației Telegram că apărarea aeriană a acționat împotriva rachetelor balistice și că alerta continuă, solicitând locuitorilor să rămână în adăposturi. Până în acest moment, nu s-au raportat victime.

Jurnaliștii AFP au observat două linii de fum alb pe cer, cel mai probabil lăsate de două rachete ucrainene de apărare aeriană, chiar înainte de cele două explozii.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că țara sa a desfășurat noi sisteme de apărare aeriană furnizate de aliații săi occidentali, în pregătirea unui nou val de atacuri rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Te-ar putea interesa si: