Lucrările la centura orașului Comarnic vor fi finalizate în noiembrie anul viitor.

Lucrările la centura orașului Comarnic vor fi finalizate în noiembrie anul viitor.

author
2 minutes, 26 seconds Read

Lucrările la centura orașului Comarnic vor fi finalizate în noiembrie anul viitor

Lucrările pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Comarnic din județul Prahova vor fi finalizate în noiembrie anul viitor, conform promisiunii făcute de constructori. Această șosea ocolitoare este așteptată cu nerăbdare de către locuitorii din zonă, întrucât va rezolva problema traficului aglomerat de pe Valea Prahovei.

Lucrările au început în noiembrie și vor fi gata într-un an

Lucrările de construcție a centurii Comarnic au demarat pe data de 6 noiembrie și, deși termenul de execuție prevăzut în proiect este de 20 de luni, autoritățile implicate în acest proiect au anunțat că lucrările vor fi finalizate mai devreme, în aproximativ un an. Această veste vine ca o surpriză plăcută pentru locuitorii din zonă, care sperau că traficul aglomerat va fi rezolvat cât mai curând posibil.

O șosea modernă și funcțională

Centura orașului Comarnic va avea două benzi pe sens, având lățimea de peste 3 metri fiecare. Pe lângă aceasta, vor fi construite și trotuare, precum și un pasaj suprateran peste calea ferată București-Brașov. Lungimea totală a centurii va fi de 6 kilometri, iar costurile estimative se ridică la 236 de milioane de lei.

Exproprierile vor fi finalizate până la sfârșitul anului

În ceea ce privește exproprierile necesare pentru realizarea acestui proiect, autoritățile promit că vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a declarat că situația juridică a exproprierilor este în regulă și că se lucrează intens pentru a finaliza această parte a proiectului.

Finanțare și planuri de viitor

Proiectul Centurii Comarnic a fost inițiat de Consiliul Județean Prahova și este finanțat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul Programului Operațional Transporturi 2021-2027. Centura va ocoli orașul Comarnic și DN 1 prin partea de vest, iar proiectul va include și construirea a trei poduri noi, precum și dublarea podului peste râul Prahova de pe DJ 101R.

O soluție pentru traficul aglomerat

Centura Comarnic va reprezenta o soluție eficientă pentru traficul aglomerat din zonă, având rolul de a descongestiona traficul greu de pe Valea Prahovei. De asemenea, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov, iar la intersecțiile cu DN 1 vor fi amenajate sensuri giratorii pentru a prelua traficul care va veni de pe centură și din orașul Comarnic.

Constructorul câștigător al licitației

Licitația pentru construcția Centurii Comarnic a fost câștigată de asocierea SC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA. Această asociație de constructori va fi responsabilă de realizarea centurii ocolitoare a orașului Comarnic și de implementarea proiectului conform cerințelor stabilite.

Te-ar putea interesa si: