Predoiu: România poate intra în Schengen!

Predoiu: România poate intra în Schengen!

author
1 minute, 57 seconds Read

Predoiu: România poate intra în Schengen!

Ministrul român de Interne, Cătălin Predoiu, este optimist în ceea ce privește aderarea României în Spațiul Schengen. După negocieri intense cu omologul său austriac, Gerhrd Karner, oficialul român a declarat că există șanse ca România și Bulgaria să primească un vot favorabil pentru aderarea în spațiul european de liberă circulație.

Posibilitatea de a intra în Schengen

Cu toate acestea, aderarea României și Bulgariei în Schengen nu se va întâmpla la Consiliul JAI. Există posibilitatea ca acest scenariu să se concretizeze dacă parlamentul și executivul olandez ridică „veto-ul” acordat Bulgariei.

Declarțiile lui Cătălin Predoiu

La Consiliul JAI, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța obținerii unui vot favorabil pentru Bulgaria din partea Olandei. El a menționat că rezultatul evaluării în Bulgaria este pozitiv și că dialogul dintre guvernul olandez și parlamentul olandez este crucial. După luarea unei decizii în acest sens, se vor putea face pași procedurali pentru aderarea celor două țări.

Discuții intense cu Austria

Cătălin Predoiu a evidențiat faptul că are întâlniri periodice cu omologul său austriac și că discuțiile pe tema aderării României în Spațiul Schengen sunt intense. Dialogul cu Austria nu se rezumă doar la ridicarea votului de „veto”, ci se extinde și la mediul de afaceri. Există multe interese economice la mijloc, atât pentru România, cât și pentru Austria și alte țări prezente în România.

Informarea decidenților politici

Ministrul Predoiu a menționat că decidenții politici, atât din Austria, cât și din România, sunt la curent cu evoluția discuțiilor. Există o comunicare constantă între cei implicați și se lucrează pe canalul diplomatic pentru găsirea unui spațiu adecvat pentru discuții.

Poziția Austriei

În timp ce Cătălin Predoiu evidențiază relația cu Gerhard Karner, omologul austriac a reiterat poziția Austriei referitoare la aderarea României în Spațiul Schengen. Karner a subliniat necesitatea extinderii controalelor la granița externă pentru a evita migrația ilegală și pentru a asigura buna funcționare a Spațiului Schengen.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: