Oannes, zeul-extraterestru hibrid (om- pește) instruind sumerienii acum mii de ani

Oannes, zeul-extraterestru hibrid (om- pește) instruind sumerienii acum mii de ani

author
2 minutes, 17 seconds Read

O zeitate extraterestră a instruit sumerienii acum mii de ani

Potrivit mitologiei sumeriene, Oannes sau Uanna a fost o zeitate jumătate-pește, jumătate-om care a apărut în Golful Persic și a instruit oamenii în diverse domenii precum litere, matematică și arhitectură. Oannes a fost identificat de către unele culturi cu Ea sau Enki și cu Adapa. Această poveste fascinantă este susținută și de alte legende antice care vorbesc despre zei veniți din mare pentru a împărtăși cunoștințele avansate umanității.

Legăturile dintre specia umană și extratereștri în literatura sumeriană

Literatura sumeriană este considerată una dintre cele mai vechi texte scrise din istoria umanității și dezvăluie povestea zeilor Anunnaki și a istoriei omenirii. Aceste texte sugerează existența unei legături între specia umană și extratereștri. Legendele despre zei antropomorfi se regăsesc în mai multe culturi antice din întreaga lume, iar legenda lui Oannes descrie venirea unei zeități din mare care a învățat sumerienii cunoștințele necesare pentru a fonda o civilizație.

O descriere detaliată a lui Oannes

Potrivit preotului babilonian Berossus, Oannes avea forma unui pește cu cap de om și picioare de om. El și-a petrecut zilele instruind oamenii în diferite domenii, cum ar fi scrisul, matematica și construcția de orașe. Oannes a fost descris ca fiind o entitate care nu mânca și nu bea, iar limbajul său era uman. Această descriere amintește de alte mituri și legende care menționează ființe asemănătoare în alte culturi, cum ar fi Biblia și tribul indian Kayapo.

Povestea lui Oannes în lumina cercetărilor

Chiar și astronomul Carl Sagan a fost interesat de povestea lui Oannes, considerând-o un posibil exemplu de contact cu ființe extraterestre. Sagan a susținut că zei precum Oannes ar putea fi extratereștri interesați de oameni și că apariția lor a dus la schimbări culturale semnificative. Această teorie susține ideea că o civilizație dezvoltată a ființelor inteligente non-umane a venit pe Pământ și a transmis cunoștințe primilor oameni.

Zeii veniți din mare sau doar mituri?

Există povești antice care sugerează că zeii obișnuiau să trăiască în mări și că se ridicau la suprafață cu ajutorul unor vehicule misterioase. Aceasta ridică întrebarea dacă aceste mituri au o bază reală sau dacă personaje precum Oannes au existat cu adevărat. Ipoteza unei civilizații avansate a ființelor non-umane care au venit pe Pământ pentru a instrui oamenii este una intrigantă și deschide uși către explorarea posibilităților de contact extraterestru în trecutul îndepărtat al umanității.

Te-ar putea interesa si: