Acuzații grave la ambasadorul României în SUA?

Acuzații grave la ambasadorul României în SUA?

author
2 minutes, 12 seconds Read

Acuzații grave la ambasadorul României în SUA?

Premierul crede că ambasadorul ar trebui retras de la post

Scandalul Ciolacu – Muraru capătă noi accente

Scandalul dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, continuă să capete noi accente. După ce ambasadorul a declarat că a fost exclus de la întâlnirile politice ale premierului în Statele Unite ale Americii, Ciolacu a venit cu o declarație fermă, cerând rechemarea lui Muraru din postul de ambasador.

Ciolacu nu a înțeles declarațiile ambasadorului

Premierul a afirmat că nu a înțeles foarte bine ce a vrut să transmită ambasadorul și că așteaptă ca ministrul de Externe, Luminița Odobescu, care se află și ea în această vizită, să clarifice situația cu președintele Klaus Iohannis, singurul care poate decide rechemarea ambasadorului în țară.

Ciolacu ar fi retras ambasadorul din funcție

Mai mult decât atât, premierul a declarat că, dacă ar fi fost în locul președintelui Iohannis, l-ar fi retras de urgență pe ambasadorul României în SUA, având în vedere reacția acestuia. Ciolacu a adăugat că nu a mai avut nicio discuție cu ambasadorul și că nu preconizează să aibă în viitorul apropiat.

Ambasadorul Muraru își încheie rolul în vizita premierului

Pe de altă parte, ambasadorul Muraru a declarat că rolul său în această vizită s-a încheiat și că premierul a considerat că nu este necesară participarea reprezentanților ambasadei României la întâlnirile politice din următoarele zile. Cu toate acestea, ambasadorul a dorit premierului succes și i-a transmis că întâlnirile de substanță vor fi benefice pentru pacea, prosperitatea și securitatea românilor.

Promisiunea premierului pentru călătoriile fără vize în SUA

Referitor la vizita sa în SUA, Marcel Ciolacu a dat asigurări că până în anul 2025 românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără a fi nevoie de vize. Această promisiune vine în contextul eforturilor Guvernului României de a consolida relațiile diplomatice și economice cu SUA.

Concluzii

Scandalul dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul Andrei Muraru continuă să facă valuri, cu ambele părți susținându-și pozițiile. Este de așteptat ca discuțiile și acuzațiile să continue în următoarele zile, iar reacția președintelui Klaus Iohannis va fi așteptată cu interes. În același timp, premierul Ciolacu a făcut o promisiune importantă pentru români, că până în 2025 vom putea călători în SUA fără vize, ceea ce ar facilita relațiile dintre cele două țări.

Te-ar putea interesa si: