Atenționare MAE: Ninsori abundente paralizează Bavaria!

Atenționare MAE: Ninsori abundente paralizează Bavaria!

author
2 minutes, 21 seconds Read

Atenționare MAE: Ninsori abundente paralizează Bavaria!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care se află sau urmează să călătorească în landul german Bavaria, din cauza ninsorilor abundente care au paralizat regiunea. Avertizarea MAE vine în contextul în care se estimează perturbări semnificative ale transporturilor aeriene și rutiere.

MAE, avertisment de călătorie pentru Germania

Potrivit avertizării emise de MAE, aeroporturile din Bavaria și-au limitat operațiunile, iar mai multe curse aeriene au fost anulate. Sistemul de gestionare a bagajelor și logistica terminalelor necesară preluării pasagerilor a fost de asemenea afectat. Autoritățile recomandă cetățenilor români să-și amâne călătoriile în Bavaria în această perioadă.

De asemenea, circulația rutieră este serios afectată de ninsorile abundente. Autoritățile din Munchen au emis un avertisment prin care recomandă populației și turiștilor să evite pe cât posibil deplasările inutile. Drumurile sunt acoperite cu zăpadă și gheață, ceea ce crează condiții periculoase de circulație.

Cetățenii români pot solicita asistență

Pentru cetățenii români care întâmpină dificultăți în Bavaria, MAE pune la dispoziție numere de telefon la care pot solicita asistență. Aceștia pot suna la oficiul consular de la Munchen la numerele +49 89 553307 sau +49 89 98106143. Apelurile vor fi preluate în regim de permanență de Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). În caz de urgență, asistență poate fi solicitată și la numărul +491602087789.

Munchen, paralizat din cauza ninsorilor abundente

Ninsorile abundente din Bavaria au paralizat orașul Munchen. Zborurile și trenurile de lungă distanță au fost anulate pentru întreaga zi, iar piețele de Crăciun au fost închise. De asemenea, unele teleschiuri nu au putut funcționa, iar un meci de fotbal a fost anulat din cauza condițiilor de gheață.

Compania națională de transport rutier, Deutsche Bahn, a anunțat că trenurile nu pot ajunge la gara centrală din Munchen și vor rămâne în depouri pe parcursul întregii zile de duminică. Se așteaptă întârzieri considerabile până luni, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Presa locală a raportat numeroase accidente de transport și blocaje în trafic pe drumurile înghețate. Serviciul meteorologic german estimează că vor cădea între 30 și 40 cm de zăpadă până sâmbătă seara, ceea ce agravează situația în Bavaria.

În concluzie, cetățenii români care se află sau urmează să călătorească în Bavaria trebuie să fie conștienți de condițiile meteo extreme și să evite deplasările inutile. MAE recomandă să se urmărească informațiile actualizate și să se ia măsuri de precauție pentru a evita situațiile periculoase.

Te-ar putea interesa si: