Controale majore în trafic: Amenzi de 2 milioane lei și sute de permise reținute

Controale majore în trafic: Amenzi de 2 milioane lei și sute de permise reținute

author
2 minutes, 22 seconds Read

Controale majore în trafic: Amenzi de 2 milioane lei și sute de permise reținute

Poliția Română a desfășurat o serie de controale majore în trafic în ziua de 1 decembrie, evenimentul național al României. În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au răspuns la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 5.500 de fapte contravenționale. Mai mult, agenții de la Brigada Rutieră au reținut peste 400 de permise de conducere.

Poliția Română, acțiune în forță de 1 Decembrie

Într-un comunicat emis de Poliția Română, instituția a anunțat că la data de 1 decembrie a.c., polițiștii au acționat la nivel național pentru a preveni faptele antisociale. Au fost organizate 388 de acțiuni și au intervenit la 2.670 de evenimente, dintre care 2.271 au fost sesizate de cetățeni prin numărul de urgență 112. De asemenea, au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsuri legale. În cauzele instrumentate au fost dispuse 25 de măsuri preventive. În total, polițiștii au aplicat 5.567 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.132.171 de lei.

Brigada Rutieră a scos agenții în trafic

Brigada Rutieră a desfășurat o acțiune pentru a crește siguranța în trafic în ziua de 1 decembrie. Au fost constatate 104 abateri de la regimul rutier și au fost reținute 404 permise de conducere. Dintre acestea, 102 au fost reținute pentru viteză și 52 pentru consumul de alcool. De asemenea, polițiștii rutieri au deschis 10 dosare de cercetare penală pentru conducere sub influența drogurilor. În plus, au fost retrase 217 certificate de înmatriculare.

BLOCADA, noua acțiune marca Poliția Română

În cadrul acțiunii BLOCADA, polițiștii și jandarmii au acționat la nivel național pentru menținerea siguranței publice și prevenirea apariției situațiilor de risc. Au fost organizate peste 449 de filtre, în urma cărora s-au verificat 6.128 de autoturisme și s-au legitimat peste 10.426 de persoane. Poliția Română a demarat acțiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, inclusiv testări cu dispozitive etilotest/alcooltest pentru identificarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive. În urma acestei acțiuni, au fost constatate 26 de abateri grave de la regimul circulației pe drumurile publice, s-au deschis 6 dosare de cercetare penală și au fost reținute 212 permise de conducere.

Acțiuni pentru siguranța publică în luna decembrie

Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în toată luna decembrie pentru prevenirea și combaterea posibilelor evenimente care pot afecta liniștea comunității. Poliția Română este determinată să asigure siguranța publică și să împiedice apariția faptelor antisociale în perioada sărbătorilor de iarnă.

Te-ar putea interesa si: