Trenuri noi pentru legătura București-restul țării

Trenuri noi pentru legătura București-restul țării

author
1 minute, 20 seconds Read

Trenuri noi pentru legătura București-restul țării

România va primi în curând primul tren nou cumpărat în ultimii 30 de ani. Acesta a primit recent autorizația de a circula în țară și se estimează că va ajunge în București pe data de 4 decembrie.

Primul tren nou în ultimii 30 de ani

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 30 de ani va ajunge în București în cursul zilei de 4 decembrie. Acesta face parte din cele 37 de trenuri comandate din Polonia.

Autorizația de circulație

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a eliberat autorizația de circulație pentru acest tren. Aceasta atestă că vehiculul feroviar îndeplinește condițiile tehnice pentru a circula pe infrastructura feroviară publică din România.

Testarea începe pe 6 decembrie

Testarea ramei trenului va începe pe data de 6 decembrie la București și la Făurei. Trenul trebuie să parcurgă 10.000 de kilometri pe rețeaua publică pentru a fi complet testat.

Noile trenuri pentru legătura București-restul țării

Aceste trenuri noi vor facilita legătura între București și marile orașe din România. Ele vor conecta Bucureștiul cu principalele centre urbane ale țării și vor contribui la asigurarea mobilității, scăderea timpilor de călătorie și îmbunătățirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Valoarea contractului

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 de trenuri și serviciile de mentenanță aferente acestora se ridică la 2.421.771.878 lei, fără TVA. Acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat.

Te-ar putea interesa si: