Prognoza meteo ANM pentru decembrie: Vremea de Crăciun și Revelion

Prognoza meteo ANM pentru decembrie: Vremea de Crăciun și Revelion

author
1 minute, 58 seconds Read

Prognoza meteo ANM pentru decembrie: Vremea de Crăciun și Revelion

Prognoza meteo actualizată

Pentru începutul lunii decembrie ANM a prognozat o vreme ceva mai rece urmând ca temperaturile să crească treptat până spre finalul perioade analizate. În ultima săptămână din an vom avea valori termice ușor peste media normală specifică finalului de an.

Prognoza meteo pentru prima săptămână din luna decembrie

În intervalul 4-11 decembrie în cea mai mare parte a țării termometrele vor indica temperaturi ceva mai mici decât media specifică perioadei. În săptămâna 11-18 decembrie valorile termice vor crește ușor și se apropie de valorile normale. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în est și si în sud-est, iar în restul teritoriilor aversele se vor încadra în normalul perioadei respective.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămână premergătoare Crăciunului, vremea nu se va deosebi în vreun fel anume. Temperatura medie a aerului se menține în limitele normale. Posibil ca în regiunile extracarpatice valorile termice să fie ceva mai mici față de restul țării. Aversele se vor menține de asemenea în limitele specifice perioadei cu mici excepții în regiunile intracarpatice unde regimul pluviometric va fi ușor deficitar.

Vremea în ultima săptămână din 2023

Ultima săptămână din an vine cu temperaturi ceva mai blânde, ușor peste media specifică finalului de an. Cantitățile de precipitații rămân în continuare în media perioadei. Ceva mai multe șanse de precipitații se vor semnala în regiunile de vest și de nord-vest.

Posibilitatea de ninsori de Crăciun

Dacă vă întrebați când va ninge, se pare că în acest an sunt toate șansele să avem zăpadă de Crăciun. Începând cu 19 decembrie și până în ajunul Crăciunului aversele vor cădea sub formă de ninsoare. De asemenea, nu este exclus să ningă și în ultima zi din an și pe 1 ianuarie 2024.

Estimările pentru iarna în România

Deși în ultimii ani am avut parte de ierni blânde, ultimele estimări indică faptul că vremea se încălzește. Specificul de iarnă al României indică faptul că pot apărea și episoade de viscol, ger și vreme severă, potrivit meteoromania.ro.

Te-ar putea interesa si: