Topul celor mai căutate cuvinte pe Google în 2023 în România

Topul celor mai căutate cuvinte pe Google în 2023 în România

author
2 minutes, 6 seconds Read

Topul celor mai căutate cuvinte pe Google în 2023 în România

Așa cum ne-a obișnuit, la finalul anului Google publică datele centralizate ale celor mai des căutate cuvinte introduse în motorul de căutare.

Klaus Iohannis, de departe cel mai căutat politician român pe Google

Demnitari români, destinații turistice și rețetele populare s-au aflat în topul căutărilor pe Internet în acest an. La capitolul politicieni Klaus Iohannis se plasează pe primul loc. Numele președintelui României a fost căutat în medie de 60.500 de ori pe lună. Pe locul doi, la mare distanță se află liderul AUR, George Simion cu o medie de 33.000 de căutări/lună. Marcel Ciolacu, președintele PSD completează topul celor mai căutați politicieni. Premierul a fost și el căutat pe Google cu o frecvență de 27.100 de ori pe lună. Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană ocupă locul patru cu 18.000 de accesări, urmat de Alina Gorghiu și Diana Șoșoacă cu câte 8.100 de accesări fiecare. Ludovic Orban și Raluca Turcan împart poziția a șasea cu 5.400 de accesări, urmați de Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila cu câte 3.600 de căutări, potrivit Agerpres.

Eforie Nord, cea mai căutată stațiune în 2023

La capitolul destinațiile turistice preferate de români, Eforie Nord a fost cea mai căutată stațiune în topul vacanțelor, fiind preferată atât de tineri cât și de familii. Numărul mediu de căutări a fost de 49.500 după formula Cazare Eforie Nord. Orașul de pe Tâmpa, Brașov a fost a doua cea mai căutată destinație turistică pe Google.

Cele mai căutate rețete culinare în 2023

Cât despre preferințele culinare, rețeta de ciorbă de perișoare a fost cea mai căutată în 2023 cu o medie de 60.500 de accesări în fiecare lună.

Cele mai căutate nume în 2022

Anul trecut cel mai căutat om din România a fost David Popovici și se înțelege de la sine de ce. Will Smith a suscitat de asemenea interesul românilor după incidentul pe care l-a avut cu actorul Chris Rock. Falsul anunț al morții lui Florin Salam l-a propulsat pe interpretul de manele în topul Google al celor mai căutați români în 2022. Curioși din fire, după scandalul de dopaj al Simonei Halep, românii au vrut să afle ce este roxadustat.

Te-ar putea interesa si: