Turnul Babel din Biblie: 2,7 km înălţime?

Turnul Babel din Biblie: 2,7 km înălţime?

author
1 minute, 50 seconds Read

Turnul Babel – O construcție de 2,7 km înălțime, conform unei cărți apocrife

Turnul Babel, o structură remarcabilă menționată în Biblie, a stârnit întotdeauna curiozitatea oamenilor. În cartea apocrifă „Cartea Jubileelor sau Geneza Mică”, care este recunoscută de Biserica Ortodoxă Etiopiană Tewahedo și de evreii etiopieni, se dezvăluie înălțimea impresionantă a acestui turn.

Potrivit cărții, Turnul Babel a fost construit timp de 43 de ani și avea o lățime de 203 cărămizi. Cu toate acestea, cel mai uimitor aspect este înălțimea sa, care se estimează la 5433 de coți și 2 palme. Dacă luăm în considerare faptul că un cot este aproximativ egal cu 0,5 metri, rezultă că Turnul Babel ar fi avut o înălțime fantastică de aproximativ 2716 metri sau aproximativ 2,7 kilometri!

O comparație cu cele mai înalte clădiri din lume ne ajută să înțelegem cât de impresionantă era această construcție. De exemplu, cel mai înalt zgârâie-nori din lume în prezent, Burj Khalifa din Dubai, are o înălțime de 830 de metri. Asta înseamnă că Turnul Babel ar fi fost de peste 3 ori mai mare decât cea mai înaltă clădire din zilele noastre. Dacă comparăm cu celebrul Turn Eiffel din Paris, care are 312 metri înălțime, rezultă că Turnul Babel era de aproximativ 9 ori mai mare decât acesta.

Simbolismul și semnificația acestui turn sunt subiecte dezbătute încă din cele mai vechi timpuri. Potrivit Bibliei, Turnul Babel a fost construit de oameni pentru a-și arăta măreția și a-și câștiga faima. Cu toate acestea, Dumnezeu, văzând că oamenii păcătuiau și încercau să atingă cerul, a încurcat limbile lor și i-a împrăștiat pe tot pământul.

Chiar dacă această informație despre înălțimea Turnului Babel provine dintr-o carte apocrifă, ea adaugă un nou nivel de mister și fascinație în jurul acestei construcții din antichitate. Cu siguranță, Turnul Babel rămâne un simbol al ambiției umane și a consecințelor care pot apărea atunci când se încearcă să se atingă cerul.

Te-ar putea interesa si: