Angajat Ambasada Franței, decedat în Bucegi

Angajat Ambasada Franței, decedat în Bucegi

author
1 minute, 32 seconds Read

Angajat Ambasada Franței, decedat în Bucegi

Un tragic incident s-a petrecut în Masivul Bucegi, unde un angajat al Ambasadei Franței a fost găsit mort. Salvamontiștii din Bușteni au descoperit trupul neînsuflețit al francezului într-o prăpastie din partea inferioară a Jepilor Mici.

Un angajat al Ambasadei Franței, găsit mort

Luni seară, autoritățile locale au anunțat că un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Ambasadei Franței la București, nu a mai putut fi contactat după ce a plecat într-o drumeție în Masivul Bucegi. Salvamontiștii și Poliția județeană Prahova au făcut publice semnalmentele acestuia și au demarat căutările.

Tragedia pe Jepii Mici

Marți, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit în partea inferioară a Jepilor Mici din Masivul Bucegi, la confluența cu Valea Spumoasă. Potrivit declarațiilor șefului Salvamont Bușteni, Laurențiu Paraschiv, francezul a căzut aproximativ 80 de metri într-o prăpastie. Incidentul a fost raportat de Observator.

Cine era bărbatul

Bărbatul decedat avea 58 de ani și era de naționalitate franceză. Pascal Bourgedis, așa cum s-a aflat ulterior, era angajat al Ambasadei Franței la București. El a plecat sâmbătă, 28 octombrie, din Bușteni, cu intenția de a parcurge traseul Bușteni – Gura Diham – Cabana Mălăiești și apoi către Piatra Arsă.

Marți, reprezentanții Ambasadei Franței la București au confirmat că turistul francez căutat de salvamontiștii din Bușteni era un angajat al Ambasadei Franței în România. Tragedia a adus durere și șoc în rândul comunității diplomatice din capitală. Toți cei care l-au cunoscut pe Pascal Bourgedis îl descriu ca fiind un om vesel, pasionat de natură și aventură.

Te-ar putea interesa si: