Amendă de 35 mil. euro pentru defrișarea Parcului Titan

Amendă de 35 mil. euro pentru defrișarea Parcului Titan

author
1 minute, 17 seconds Read

Amendă de 35 mil. euro pentru defrișarea Parcului Titan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat o amendă-record de 35 de milioane de euro pentru defrișarea Parcului Titan (IOR). Această acțiune vine în urma încălcării legii 24/2007, care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde.

Amenda aplicată proprietarei terenului

Poliția Locală a aplicat amenda de 35 de milioane de euro proprietarei terenului retrocedat din Parcul Titan, Maria Cocoru. Aceasta a fost responsabilă pentru defrișarea zonei, acțiune care a stârnit indignarea opiniei publice și a autorităților locale.

Reacția primarului Sectorului 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a încercat să deturneze atenția ziariștilor de la conferința de presă a primarului general Nicușor Dan. Acesta s-a plâns de presupuse blocaje în trafic și a încercat să perturbe discursul lui Dan. Cu toate acestea, primarul general l-a ignorat și nu a intrat într-un schimb de replici cu Negoiță.

Importanța protejării spațiilor verzi

Nicușor Dan a subliniat importanța păstrării și protejării spațiilor verzi din oraș. Legea 24/2007 este menită să prevină astfel de acțiuni care afectează mediul înconjurător și calitatea vieții cetățenilor. Propunerile de modificare a acestei legi ar putea slăbi protecția mediului și ar permite defrișarea în scopuri comerciale.

Amenda-record de 35 de milioane de euro reprezintă un semnal puternic că astfel de acțiuni nu vor fi tolerate și că autoritățile sunt hotărâte să protejeze spațiile verzi din București.

Te-ar putea interesa si: