Promisiune de finanțare pentru academiile de fotbal românești, anunțată de premier

Promisiune de finanțare pentru academiile de fotbal românești, anunțată de premier

author
1 minute, 52 seconds Read

Promisiune de finanțare pentru academiile de fotbal românești, anunțată de premier

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut o promisiune importantă în legătură cu finanțarea academiilor de fotbal din țară. Această declarație vine după ce echipa națională de fotbal a României s-a calificat pe primul loc la EURO 2024.

Marcel Ciolacu, fericit de modificările din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat satisfacția sa în urma modificărilor aduse Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Acesta a menționat că negocierile cu Comisia Europeană au fost îndelungate, dar au dus la eliminarea procentului de 9,4% din PIB impus pentru creșterea pensiilor până în anul 2070.

Guvernul se va implica în fotbalul românesc

În contextul calificării echipei naționale de fotbal a României la EURO 2024, premierul Marcel Ciolacu a declarat că statul român trebuie să se implice în finanțarea academiilor de fotbal. Acesta consideră că succesul echipei naționale deschide o nouă perspectivă pentru fotbalul românesc și că guvernul are datoria să sprijine cluburile și Federația Română de Fotbal în crearea unei baze solide pentru viitorul fotbalului românesc.

Politicieni prezenți la meciul România-Elveția

Pe lângă premierul Marcel Ciolacu, mai mulți politicieni au fost prezenți în tribune la meciul dintre România și Elveția. Printre aceștia s-au aflat președintele Senatului, Nicolae Ciucă, împreună cu fiul său și omologul său din Cehia, care se afla în vizită în România. De asemenea, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a fost prezent la acest eveniment sportiv.

Aceasta este promisiunea importantă făcută de premierul Marcel Ciolacu în contextul calificării echipei naționale de fotbal a României la EURO 2024. Guvernul va acorda finanțare academiilor de fotbal din țară, având în vedere importanța acestui succes pentru fotbalul românesc. Modificările aduse PNRR au fost salutate de premier, care consideră că eliminarea procentului impus pentru creșterea pensiilor va aduce beneficii populației. În plus, mai mulți politicieni au fost prezenți la meciul România-Elveția, demonstrând astfel susținerea pentru sportul național.

Te-ar putea interesa si: