Realitatea Plus pierde procesul cu CNA. Emisia postului TV trebuie suspendată.

Realitatea Plus pierde procesul cu CNA. Emisia postului TV trebuie suspendată.

author
2 minutes, 23 seconds Read

Realitatea Plus pierde procesul cu CNA

Televiziunea Realitatea Plus a pierdut un proces cu Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind sancţiunea de oprire a emisiei pentru 10 minute. Decizia definitivă a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe data de 2 noiembrie și afișată pe portalul instituției.

Data punerii în aplicare a sancțiunii rămâne incertă

Este pentru prima dată când o televiziune încearcă să blocheze o sancţiune dură a forului audiovizual, precum oprirea emisiei pentru 10 minute. Potrivit informațiilor furnizate de Pagina de Media, postul nu știe încă când va trebui să pună în aplicare această sancțiune. Aceasta reprezintă o premieră în cazul în care un post de televiziune reușește să suspende în instanță aplicarea unei astfel de sancțiuni.

CNA a aplicat mai multe sancțiuni postului Realitatea Plus

De-a lungul acestui an, CNA a adus mai multe acuzații postului Realitatea Plus și a aplicat numeroase sancțiuni. Majoritatea acestora au fost direcționate către moderatoarea Anca Alexandrescu și emisiunea realizată de aceasta.

Avocatul Realitatea Plus așteaptă motivarea ÎCCJ

Întrebat de președintele CNA, Monica Gubernat, când va pune Realitatea în aplicare decizia, avocatul postului, Ioan Georgescu, a precizat că așteaptă motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Astfel, acesta consideră că trebuie evaluată modalitatea în care va fi pusă în executare sancțiunea, având în vedere că decizia CNA prevede suspendarea emisiei în data de 18 mai.

CNA solicită punerea de îndată în aplicare a deciziei

Monica Gubernat a afirmat că pentru a ajuta postul Realitatea Plus, CNA poate stabili un nou termen. Instituția va transmite o adresă prin care informează radiodifuzorul cu privire la decizia definitivă și executorie a Înaltei Curți și faptul că aceasta trebuie pusă în aplicare de îndată.

Realitatea Plus a fost sancționată pentru emisiunile controversate

Postul Realitatea Plus a primit sancțiunea de suspendare a emisiei pentru 10 minute în luna mai a acestui an. Aceasta reprezintă una dintre cele mai dure sancțiuni aplicate de CNA. Motivul acestei sancțiuni a fost legat de emisiunile „Deschide lumea” și „Culisele statului paralel”, în care au fost aduse acuzații lui Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, și lui Sebastian Burduja, pe atunci Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. În alte două emisiuni s-au adus acuzații și lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi.

Realitatea Plus a contestat sancțiunea în instanță

Postul Realitatea Plus a reușit să amâne punerea în aplicare a deciziei CNA prin contestarea acesteia în instanță. Astfel, suspendarea emisiei a fost suspendată până la decizia definitivă a instanței. O astfel de contestație reprezintă o premieră în istoria CNA, deoarece până acum toate televiziunile au pus în aplicare sancțiunea de suspendare a emisiei pentru 10 minute.

Te-ar putea interesa si: