Veste bună de la ministrul Adrian Câciu: beneficiarii cardurilor de energie

Veste bună de la ministrul Adrian Câciu: beneficiarii cardurilor de energie

author
1 minute, 51 seconds Read

Veste bună pentru beneficiarii cardurilor de energie

Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță o veste bună pentru beneficiarii cardurilor de energie. Aceștia vor putea folosi aceste carduri până la data de 31 martie 2024, întrucât valabilitatea lor a fost prelungită. Această decizie a fost luată pentru a asigura gospodăriile vulnerabile cu resursele necesare pentru a trece cu bine peste iarna care se apropie.

Prelungirea valabilității cardurilor de energie

Ministrul Adrian Câciu a anunțat că aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie vor beneficia de prelungirea valabilității cardurilor. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, s-a obținut acordul pentru prelungirea valabilității acestora de la data limită inițială, 31 decembrie 2023, până la noua dată, 31 martie 2024.

Demersurile necesare pentru implementarea rapidă a prelungirii

Ministrul Adrian Câciu a anunțat că s-au inițiat demersurile necesare pentru modificarea legislației naționale, astfel încât acordul de prelungire să poată fi implementat rapid. Aceasta este o măsură importantă prin care se asigură sprijinul familiilor vulnerabile și se mențin angajamentele luate.

Cardul de energie și beneficiile acestuia

Cardul de energie oferă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru diverse tipuri de energie, precum energia electrică, energia termică în sistem centralizat, buteliile cu GPL, propanul pentru încălzire, gazele lemne pentru foc și alte materiale pentru încălzire.

Categoriile de români eligibili pentru ajutorul prin cardul de energie

Potrivit informațiilor transmise de Poșta Română, categoriile de români care pot primi ajutor pentru plata facturilor prin intermediul cardului de energie sunt:

– Pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv.

– Pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv.

– Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv.

– Familiile cu alocație de susținere.

– Familiile/persoană cu ajutor social.

Condiții de eligibilitate

Pentru a beneficia de ajutorul prin cardul de energie, media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăși suma de 2.000 de lei.

Această decizie luată de ministrul Adrian Câciu vine în sprijinul gospodăriilor vulnerabile, oferindu-le posibilitatea de a-și achita facturile la energie și asigurându-le astfel un trai mai bun în sezonul rece.

Te-ar putea interesa si: