Val de aer rece în România. Temperaturi sub zero.

Val de aer rece în România. Temperaturi sub zero.

author
1 minute, 33 seconds Read

Val de aer rece în România. Temperaturi sub zero.

Un val de aer rece cuprinde România. Meteorologii anunță frig, ploi și ninsori în cea mai mare parte a țării, pentru următoarele zile. În weekend, vor fi perioade cu ninsoare și ploaie și în zonele de șes, iar temperaturile maxime vor fi de 2-4 grade, in timp ce minimele se vor situa sub zero grade.

Vremea devine apropiată de normal perioadei

Schimbarea drastică a vremii se datorează unei zone de presiune atmosferică scăzută ce se va manifesta în jumătatea de est a Europei. Masa de aer rece va aduce precipitații abundente, vânt puternic și ninsori și în zonele joase. Astăzi, temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale.

Vremea la București

Cerul este înnorat și plouă, vântul suflă slab, iar la ora 8 se înregistrau 8 grade la toate stațiile meteo. Valul de aer rece va face ca vremea să devină apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10 – 11 grade.

Un val de aer rece cuprinde România

Temperaturi asemănătoare se vor semnala și joi. Vineri vom avea parte din nou de o ușoară încălzire, iar apoi, sfârșitul de săptămână să vină cu temperaturi mai scăzute, în general între 6 și 10 – 11 grade. Foarte posibil ca la sfârșit de săptămână și la începutul săptămânii următoare temperaturile minime să devină preponderent negative.

Va ploua în majoritatea regiunilor țării.

În zilele ce vor urma vor continua ploile, trecător vor apărea cam prin toate regiunile, dar probabilitatea mai mare este prin vest, nord și centru. Acestea vor fi slabe cantitativ”, a explicat meteorologul Meda Andrei la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa si: