Cutremur în Vrancea miercuri dimineața: Magnitudinea se cunoaște?

Cutremur în Vrancea miercuri dimineața: Magnitudinea se cunoaște?

author
1 minute, 32 seconds Read

Cutremur în Vrancea miercuri dimineața: Magnitudinea se cunoaște?

Un nou cutremur a avut loc miercuri, 22 noiembrie, în Vrancea. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a venit cu mai multe detalii privind activitatea seismică din această zonă.

Cutremur în Vrancea miercuri dimineața

Astfel, este vorba de un cutremur slab, de magnitudine 3,4, anunță seismologii cu privire la seismul care a avut loc aproape de ora patru dimineața, ora României, la o adâncime de 80,6 kilometri, transmite INCDFP.

Zona seismica Vrancea

„În ziua de 22.11.2023, 03:55:00 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.4, la adâncimea de 80.6 km. Cutremurul s-a produs la 35km V de Focsani, 71km N de Buzau, 75km E de Sfantu-Gheorghe, 86km SV de Barlad, 87km S de Bacau, 90km E de Brasov”, mai arată Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Seismul de astăzi vine după un altul de magnitudine 3,1 care a avut loc marți dimineața.

Zona seismică Vrancea și Oltenia

Zona seismică Vrancea continuă să fie una dintre cele mai importante zone seismice ale țării, cu toate că în ultimele luni și zona Olteniei, mai ales în județul Gorj, a început să fie mai activă. Totuși, zona Vrancea este cea care rămâne în continuare periculoasă în cazul unui cutremur puternic, de magnitudine ridicată.

Cel mai puternic seism din România în 2023

Totuși, cel mai puternic cutremur produs în anul 2023 în țara noastră a avut loc în data de 14 februarie în județul Gorj. Conform măsurătorilor, seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncimea de doar 6,3 kilometri. Cu toate că pagubele nu au fost însemnate, mai multe clădiri au fost avariate în urma acestui fenomen.

Te-ar putea interesa si: