Românii din Marea Britanie vor beneficia de salarii mai mari

Românii din Marea Britanie vor beneficia de salarii mai mari

author
2 minutes, 17 seconds Read

Salariul minim va crește pentru românii din Marea Britanie

Autoritățile britanice au anunțat că salariul minim pentru muncitorii din Marea Britanie va crește, aducând vești bune pentru românii care lucrează acolo. Începând din luna aprilie a anului viitor, salariul minim va ajunge la 11,44 lire sterline pe oră.

Creșterea se aplică și tinerilor de 21 și 22 de ani

Până în prezent, salariul minim, cunoscut ca National Living Wage, era de 10,42 lire sterline pe oră pentru muncitorii de peste 23 de ani. Cu toate acestea, cancelarul Jeremy Hunt a decis să extindă această rată și pentru tinerii de 21 și 22 de ani. Astfel, un muncitor de 23 de ani ar putea primi cu aproximativ 1.800 de lire sterline în plus pe an, în timp ce un tânăr de 21 de ani ar beneficia de o creștere anuală de aproximativ 2.300 de lire sterline.

Majorări semnificative pentru lucrătorii cu vârste între 21 și 22 de ani

Cancelarul Hunt a declarat la conferința Partidului Conservator că salariul minim va crește peste 11 lire sterline în aprilie. Creșterile confirmate reprezintă o majorare de 9,8% pentru persoanele cu vârsta peste 23 de ani față de anul trecut și un salt de 12,4% pentru lucrătorii cu vârste cuprinse între 22 și 21 de ani. Salariul minim actual pentru cei cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani este de 10,18 lire sterline pe oră.

Creșteri salariale pentru mai mulți lucrători

Pe lângă majorările pentru muncitorii cu vârste între 21 și 22 de ani, salariul minim va crește și pentru persoanele cu vârste între 18 și 20 de ani, de la 7,49 lire sterline la 8,60 lire sterline pe oră. Astfel, peste 2,7 milioane de lucrători cu salarii mici vor beneficia de aceste creșteri salariale peste rata inflației.

Ucenicii vor primi lefuri mai mari

Cancelarul a acceptat și propunerile Comisiei pentru salarii mici în privința salariului minim pentru ucenici. Astfel, aceștia vor beneficia de o creștere a salariului orar cu peste 20%, ajungând la 6,40 lire sterline pe oră.

Măsura contestată de mediul de afaceri

Creșterea salariului minim a stârnit temeri în rândul antreprenorilor din industria ospitalității și comerțului cu amănuntul. Costurile ridicate ale vieții au dus la reducerea bugetelor gospodăriilor, iar majorările salariale au generat preocupări în privința taxelor și costurilor suplimentare pentru aceste întreprinderi. Kate Nicholls, director executiv al UK Hospitality, a atras atenția asupra necesității reducerii taxelor și costurilor pentru întreprinderi, în special ratele pentru acestea.

Această creștere a salariului minim reprezintă o veste bună pentru românii care lucrează în Marea Britanie și va aduce un plus de venituri pentru mii de lucrători.

Te-ar putea interesa si: