Tichete sociale cadou de Crăciun oferite de Primărie. Condiții de acordare.

Tichete sociale cadou de Crăciun oferite de Primărie. Condiții de acordare.

author
1 minute, 53 seconds Read

Tichete sociale cadou de Crăciun oferite de Primărie

Primăria Rovinari a anunțat că va oferi tichete sociale cadou de Crăciun pentru cei mai puțin înstăriți din oraș. Această inițiativă vine în sprijinul familiilor și persoanelor cu venituri reduse, oferindu-le posibilitatea de a sărbători în mod adecvat în perioada sărbătorilor de iarnă.

Condiții de acordare

Pentru a beneficia de aceste tichete sociale cadou, trebuie îndeplinite anumite condiții. Cererile se pot depune până pe 24 noiembrie, iar venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 634 de lei. Această limită este stabilită conform Legii nr. 277/2010, care reglementează alocația pentru susținerea familiei.

Valoarea tichetelor și a pachetelor cu dulciuri

Fiecare tichet social cadou are o valoare de 100 de lei, iar pachetele cu dulciuri destinate copiilor vor avea o valoare de 80 de lei. Aceste beneficii sunt acordate conform legislației în vigoare și reprezintă o modalitate de a aduce bucurie în casele familiilor defavorizate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Procedura de înscriere

Înscrierile se pot face în perioada 01.11.2023-24.11.2023, între orele 10:00-15:00, la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială. Aici, fiecare persoană va primi un bon de ordine, care va trebui prezentat în data programării la distribuirea tichetelor sociale și a pachetelor cu dulciuri.

Tichete valorice pentru activități casnice

De la 1 ianuarie 2024, statul va oferi tichete valorice în valoare de peste 10.000 de lei pentru românii care prestează activități casnice. Aceste tichete vor permite remunerarea acestora cu suma de 15 lei, în limita sumei menționate anterior.

Aceste tichete valorice sunt destinate exclusiv activităților casnice, care constau în servicii ocazionale și necalificate. Acestea sunt prestate de către furnizori casnici în cadrul gospodăriilor familiilor sau al persoanelor singure beneficiare. Este important de menționat că aceste activități casnice nu trebuie să aibă un scop comercial și nu trebuie să se desfășoare în beneficiul altor terți, acestea fiind condiții esențiale pentru acordarea tichetelor valorice.

Prin aceste măsuri, Primăria Rovinari și autoritățile locale doresc să sprijine familiile și persoanele cu venituri reduse, oferindu-le posibilitatea de a avea o sărbătoare de Crăciun mai frumoasă și mai bogată în bucurie.

Te-ar putea interesa si: