Motivul incredibil pentru care portocalele se vând în plase roșii

Motivul incredibil pentru care portocalele se vând în plase roșii

author
1 minute, 54 seconds Read

Motivul incredibil pentru care portocalele se vând în plase roșii

Portocalele sunt unul dintre cele mai populare fructe consumate la nivel mondial. De obicei, aceste fructe sunt ambalate în plase de culoare roșie, iar acest lucru nu este întâmplător. Există un motiv special pentru care portocalele se vând în astfel de ambalaje.

Trucul folosit de magazine

Deși plasele roșii permit vizualizarea fructelor din interior, culoarea lor are un rol important în strategia de vânzare a comercianților. S-a demonstrat că plasa roșie accentuează nuanța portocalie a fructelor și le face să pară mai coapte și mai atractive pentru cumpărători. Acest truc de marketing este utilizat și în cazul lămâilor, unde plasele sunt de culoare verde sau galbenă, pentru a evidenția intensitatea galbenului.

Publicația Reader’s Digest confirmă eficacitatea plaselor roșii

Revista Reader’s Digest a publicat un articol în care subliniază faptul că aceste plase au rolul de a încuraja clienții să cumpere produsul. Culoarea roșie a plaselor determină percepția că portocalele sunt mai coapte și mai intense la culoare, cel puțin la exterior.

Strategiile utilizate de magazine pentru atragerea clienților

Magazinele utilizează diverse trucuri pentru a atrage atenția și a influența decizia cumpărătorilor. Un exemplu recent este amplasarea produselor mai scumpe la nivelul ochilor clienților, în timp ce produsele mai ieftine sunt așezate în partea superioară sau inferioară a rafturilor. Această strategie încurajează clienții să opteze pentru produsele mai scumpe, care sunt la îndemâna lor vizuală.

Originea și mitologia portocalelor

Portocalele au fost cultivate pentru prima dată în Asia acum peste șase milenii. Acestea au ajuns ulterior în Africa și Europa, iar în cele din urmă au fost introduse în America. În mitologia greacă, portocalele sunt menționate sub numele de „mere aurii” și se spune că Hercule le-a furat din Grădina Hesperidelor.

Concluzie

Ambalarea portocalelor în plase roșii este o strategie de marketing eficientă pentru a atrage atenția și a stimula dorința de cumpărare a clienților. Culoarea roșie accentuează nuanța portocalie a fructelor și sugerează coacerea lor optimă. Această tehnică este doar una dintre multele strategii utilizate de magazine pentru a influența comportamentul de cumpărare al consumatorilor.

Te-ar putea interesa si: