Protest în Piața Victoriei pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas!

Protest în Piața Victoriei pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas!

author
2 minutes, 0 seconds Read

Protest în Piața Victoriei pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas!

Sute de persoane s-au strâns, duminică în zona Bibliotecii Centrale Universitare din Piaţa Victoriei a Capitalei, pentru a participa la un miting în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas şi pentru a cere eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas. Demonstranţii au avut un afiş mare cu feţele copiilor care sunt ţinuţi ostatici de către gruparea teroristă şi cu mesajul „Bring them home” (Aduceţi-i acasă – n.r.), precum şi mai mulţi ursuleţi albi de pluş legaţi la ochi cu eşarfe negre, fiind puşi pantofiori, jucării şi baloane roşii lângă ursuleţii respectivi.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti condamnă răpirea ostaticilor

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a condamnat „actul criminal, atroce şi imoral” de răpire a 38 de fete şi băieţi care sunt ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza. El a afirmat că această acțiune încalcă acordurile umanitare fundamentale și contravine legilor și convențiilor acceptate la nivel internațional. Azar a subliniat că este necesar ca toți copiii să trăiască în siguranță și a cerut eliberarea imediată a ostaticilor.

Proteste în București și în marile orașe din Europa

În București, aproximativ 500-600 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei pentru a-și exprima solidaritatea față de victimele terorismului și pentru a cere eliberarea ostaticilor răpiți de Hamas. Aceștia au purtat steaguri ale Israelului și pancarte cu fotografii ale persoanelor ucise sau răpite de către gruparea teroristă.

În același timp, în marile orașe ale Europei, au avut loc proteste atât pro-palestiniene, cât și pro-israeliene. În Tel Aviv, zeci de mii de israelieni s-au adunat pentru a cere eliberarea compatrioților ținuți ostatici de Hamas. În Londra, demonstrațiile pro-palestiniene au fost însoțite de violențe, iar poliția a arestat mai multe persoane de extremă dreapta pentru a-i împiedica să atace manifestanții. La Bruxelles și Paris au avut loc mitinguri pro-palestiniene, iar politicienii francezi de stânga au salutat apelul președintelui Emmanuel Macron pentru încetarea focului și și-au exprimat opoziția față de campania de bombardamente a Israelului.

Aceste proteste arată îngrijorarea și solidaritatea față de situația tensionată din Orientul Mijlociu și cer o soluționare pașnică a conflictului.

Te-ar putea interesa si: