Termen limită: Aplicare Ajutor încălzire 2023

Termen limită: Aplicare Ajutor încălzire 2023

author
2 minutes, 4 seconds Read

Termen limită: Aplicare Ajutor încălzire 2023

Românii încă mai pot depune cerere pentru acest sprijin

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru Ajutorul de încălzire 2023 a fost inițial stabilit pentru data de 15 octombrie. Cu toate acestea, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate mai pot solicita acest sprijin, dar cu mențiunea că cererile depuse după această dată nu vor primi suma maximă a ajutorului pentru încălzire.

Ajutor de încălzire 2023

Potrivit informațiilor obținute de la RomâniaTV, consumatorii aflați în situații vulnerabile pot depune cereri pentru Ajutorul de încălzire 2023 până la data de 15 noiembrie 2023. Aceștia trebuie să completeze o cerere însoțită de o declarație personală care să conțină informații despre componența familiei, veniturile acesteia și modul de încălzire utilizat.

Documentele pot fi depuse individual sau prin intermediul asociațiilor de proprietari sau locatari la primăria localității în care se află locuința. Este important de menționat că termenul obișnuit de depunere a acestora este până la 15 octombrie a fiecărui an, dar se acceptă în continuare astfel de cereri.

Persoanele eligibile au o nouă șansă

Persoanele eligibile care nu au reușit să depună cererea în termenul stabilit inițial mai au o șansă. Aceștia pot beneficia de o sumă redusă în funcție de perioada pentru care se solicită sprijinul, cu condiția ca documentele să fie depuse până la data de 20 a lunii respective pentru a primi ajutor începând cu acea lună. În cazul în care depunerea are loc după această dată, sprijinul va fi acordat începând cu luna următoare.

Excepție pentru beneficiarii de ajutor social

Există și o excepție pentru beneficiarii de ajutor social ale căror drepturi sunt stabilite începând cu luna în care depun cererea, indiferent de data acesteia. Conform Legii 226/2021 privind măsurile de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie, familiile cu venituri nete lunare sub 1.386 de lei per membru sau persoanele singure cu venituri lunare de până la 2.053 de lei pot solicita acest ajutor.

Primarul emite un singur răspuns la solicitări

Este important de menționat că primarul emite un singur răspuns la solicitările pentru Ajutorul de încălzire 2023, comunicând decizia beneficiarilor până la data de 15 noiembrie 2023. Astfel, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și au depus cererea în termenul stabilit vor primi decizia privind acordarea sprijinului înainte de începerea sezonului rece.

Te-ar putea interesa si: