Taxe și impozite majorate pentru imobile și terenuri în România

Taxe și impozite majorate pentru imobile și terenuri în România

author
1 minute, 17 seconds Read

Taxe și impozite majorate pentru imobile și terenuri în România

Primăriile din România solicită majorarea taxelor și impozitelor pe imobile și terenuri în încercarea de a face față lipsei de fonduri. Situația a dus la panică printre autoritățile locale, care caută soluții pentru a asigura funcționarea primăriilor în ultimele luni ale anului.

Soluție de criză

În fața unei posibile crize financiare, primarii din toată țara au venit cu o propunere: să solicite Guvernului majorarea taxelor și impozitelor pe imobile și terenuri. Această măsură ar urma să aducă resurse suplimentare la bugetul local și să compenseze lipsa de fonduri cauzată de ordonanța austerității.

Solicitări către Guvern

Primarii au transmis deja solicitări către Ministerul Dezvoltării, cerând sprijin financiar suplimentar pentru asigurarea funcționării primăriilor. Potrivit unor surse Antena 3 CNN, Guvernul este pregătit să aloce 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru acest scop.

Un nou sistem de impozitare

Pe lângă majorarea taxelor și impozitelor existente, aleșii locali doresc implementarea unui nou sistem de impozitare pentru case și terenuri. Scopul este de a crește veniturile la buget și de a asigura un echilibru financiar mai stabil pentru primării.

Este de așteptat ca Guvernul să analizeze propunerile primăriilor și să ia în considerare majorarea taxelor și impozitelor pe imobile și terenuri. Aceste măsuri ar putea avea un impact direct asupra contribuabililor, care vor fi nevoiți să plătească sume mai mari în următorii ani.

Te-ar putea interesa si: