Soția lui Cătălin Cherecheș, acuzată de complicitate la mită. Declarația primarului Baia Mare.

Soția lui Cătălin Cherecheș, acuzată de complicitate la mită. Declarația primarului Baia Mare.

author
2 minutes, 12 seconds Read

Soția primarului Cătălin Cherecheș, acuzată de complicitate la mită

Denisa Tabita Cherecheș, soția primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este urmărită penal pentru complicitate la dare de mită. Aceasta este acuzată că ar fi ajutat părinții săi în darea de mită. Părinții primarului au fost deja arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Soacra lui Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant delict la un mall din Cluj-Napoca, în timp ce îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Aceasta urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar care îl vizează pe primarul municipiului Baia Mare. Suma de bani reprezenta o primă tranșă din banii promiși în schimbul unei sentințe mai blânde.

Extinderea urmăririi penale

Potrivit datelor din dosarul de la Tribunalul Mureș, procurorii DNA Cluj au decis extinderea urmăririi penale și față de soția primarului Cătălin Cherecheș. Aceasta este acuzată de complicitate la dare de mită, conform articolului 48 alineatul 1 Cod penal raportat la articolul 290 alineatul 1 Cod penal și la articolul 6 din Legea nr. 78/2000.

Reacția primarului Cătălin Cherecheș

Primarul Cătălin Cherecheș a comentat aceste acuzații într-un interviu acordat postului România TV. Acesta a declarat că încă nu înțelege despre ce este vorba și că a aflat de situație de la tatăl său. Primarul a menționat că pentru el familia înseamnă mama, tata și soția sa, iar restul trebuie să se descurce singuri. El a afirmat că se simte ca un personaj dintr-un film în care joacă rolul lui Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry, referindu-se la evenimentele neașteptate în care a fost implicată familia sa.

Primarul a precizat că părinții soției sale negociau un dosar penal într-un mod neobișnuit, promițând sume mari de bani pentru o sentință favorabilă. Cherecheș a subliniat că este dispus să accepte orice consecințe dacă mama soției sale a făcut ceva greșit.

Concluzii

Soția primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este urmărită penal pentru complicitate la dare de mită, în legătură cu acțiunile părinților săi. Aceștia au fost arestați preventiv, iar acuzațiile se referă la darea de mită în scopul obținerii unei sentințe mai blânde într-un dosar aflat în faza finală. Primarul Cătălin Cherecheș a reacționat la aceste acuzații, exprimându-și confuzia și dezamăgirea față de situația în care se află familia sa.

Te-ar putea interesa si: