Implicația lui Nuredin Beinur în dosarul clanului Caranilor: O neînțelegere ce va fi elucidată

Implicația lui Nuredin Beinur în dosarul clanului Caranilor: O neînțelegere ce va fi elucidată

author
3 minutes, 16 seconds Read

Implicația lui Nuredin Beinur în dosarul clanului Caranilor: O neînțelegere ce va fi elucidată

Avocații omului de afaceri constănțean Nuredin Beinur au venit recent cu o serie de explicații privind implicarea acestuia în dosarul clanului Caranilor, vizați la finalul lunii noiembrie de o serie de percheziții, fiind duși la audieri chiar de la o petrecere.

Nuredin Beinur nu a avut aplicate măsuri preventive

Apărătorii constănțeanului, cunoscut inclusiv în lumea mondenă din România, spun că este vorba de „o neînțelegere care mai devreme sau mai târziu va fi clarificată”, lucru demonstrat și de judecătorii de la Tribunalul București care au constatat că Beinur nu a săvârșit vreo faptă din cele imputate de procurori, așa că au respins propunerea de arestare preventivă și l-au lăsat în libertate imediat după audierile din noiembrie, fără să îi fie aplicată vreo măsură preventivă, nici măcar cea a controlului judiciar, din lipsă de probe.

Mai mult, acesta a colaborat cu oamenii legii încă din primul moment din care a fost dus la audieri și a răspuns întrebărilor procurorilor.

„A dat declarații în fața organelor judiciare din primul moment. În fața procurorului, acuzația nu este susținută de niciun fel de probă. E, din punctul nostru de vedere, mai degrabă o neînțelegere care mai devreme sau mai târziu va fi clarificată”, a spus avocata acestuia, Mădalina Tirteu.

Miercuri se judecă contestația DIICOT la Curtea de Apel București

Miercuri, 13 decembrie, urmeză să fie judecată la Curtea de Apel București contestația făcută de DIICOT cu privire la măsurile preventive, după ce judecătorii au respins orice fel de măsură preventivă în cazul omului de afaceri din Mangalia.

„Mâine (nr. miercuri) se va judeca în fața Curții de Apel București contestația făcută de DIICOT cu privire la măsurile preventive, pentru că domnul Beinur a fost propus pentru măsuri preventive, însă judecătorul de drepturi și libertăți, apreciind că nu există probe care să susțină acuzația, l-a lăsat fără vreo măsură preventivă și nu are nici măcar control judiciar. Dumnealui se consideră în mod clar nevinovat”, a mai adeclarat aprărătoarea lui Nuredin Beinur, avocat colaborator la Hosu și Hosu – Societate Civilă de Avocați cu privire la această situație considerată o confuzie care se va rezolva într-un fnal.

Aceasta mai spune că omul de afaceri este acuzat de procurori cu privire la infracțiunea de proxenetism, dar nu există probe în acest sens.

„Este o acuzație care nu este fondată pe niciun fel de mijloc de probă. E mai degrabă am neînțelegere, s-au dat declarații în cauză. Suntem foarte liniștiți în ceea ce privește soluția care va veni când va veni”, a mai completat avocata.

Reamintim că la finalul lunii noiembrie procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Grupări Violente au făcut percheziţii în zeci de locaţii din ţară și din Bucureşti la membrii clanului Caran

Percheziţiile la clanul Caran au avut loc într-un dosar în care aceștia sunt cercetaţi pentru 16 infracţiuni. Anchetatorii spun că liderii clanului aveau influenţă în aproape toată ţara, dar şi în străinătate, respectiv în Statele Unite ale Americii, de acolo de unde trimiteau în țară milioane de dolari obţinuţi din infracţiuni informatice.

Procurorii au arătat, într-un comunicat oficial, că liderii clanului Caran, frații Aurel, Costel și Emil Caran aveau numeroase afaceri ilegale în mai multe domenii, fiind acuzați de cămătărie, şantaj, proxenetism şi traficul de persoane, dar şi infracțiuni informatice sau spălare de bani.

Te-ar putea interesa si: