Ofertă Hidroelectrica: Preț dinamic pentru 500.000+ clienți

Ofertă Hidroelectrica: Preț dinamic pentru 500.000+ clienți

author
2 minutes, 7 seconds Read

Ofertă Hidroelectrica: Preț dinamic pentru 500.000+ clienți

Cel mai mare producător și furnizor de energie electrică din România, Hidroelectrica SA, a lansat oferta de energie electrică la prețuri dinamice, pentru circa jumătate de milion de clienți casnici, denumită Hidro Dinamic C. Ofertă Hidroelectrica pentru peste 500.000 de clienți.

Hidro Dinamic C pentru clienții casnici

Astfel, prin Hidro Dinamic C, clientului nu i se oferă un preț fix pe o anumită perioadă, așa cum sunt majoritatea ofertelor, ci unul variabil, care se modifică în fiecare oră, în funcție de prețul de pe piața zilei următoare (PZU) organizată de OPCOM, operatorul piețelor de energie de la București, potrivit economica.net.

Oferta preț dinamic se adresează clienților casnici

Oferta preț dinamic se adresează clienților casnici cu un consum estimat mai mic de 100 MWh/an, care au montate la locurile lor de consum contoare ce sunt integrate într-un sistem de măsurare inteligentă (SMI), iar contractul are o valabilitate de un an, potrivit Hidroelectrica.

Conform legislației europene

Conform legislației europene, care se transpune și la noi, furnizorii cu mai mult de 200.000 de clienți au obligația “conform dispozițiilor legale în vigoare, să încheie cu clientul care are montat contor integrat într-un sistem de măsurare inteligent (SMI) contract de furnizare a energiei electrice cu prețuri dinamice, la solicitarea acestuia”, după cum comunica ANRE în această primăvară, când a publicat lista furnizorilor care trebuie să facă astfel de oferte clienților, la cererea celor din urmă: Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, CEZ Vânzare, Enel Energie Muntenia și Hidroelectrica.

Avantajele și riscuri specifice acestui tip de contract

Printre avantajele unui contract de furnizare de energie electrică cu prețuri dinamice se numără necesitatea ca dispozitivele de energie electrică din proprietatea sa să aibă capacitatea de a regla consumul în conformitate cu semnalul de preț, faptul că prețul final plătit depinde de profilul său de consum și gestionarea consumului de energie electrică pentru a preveni o potențială creștere a valorii facturii. Însă există și riscuri specifice acestui tip de contract, precum creșterea probabilă a prețului de furnizare în sezonul de vârf, când consumul de energie electrică este semnificativ mai mare, și variația prețului PZU/PI în timp, în cadrul anului și de la un an la altul.

Hidroelectrica oferă și o simulare a unui astfel de preț, bazat pe prețul mediu al PZU din luna septembrie.

Te-ar putea interesa si: