Socrii primarului Cherecheș, arestați de DNA. Prinși în timp ce ofereau mită.

Socrii primarului Cherecheș, arestați de DNA. Prinși în timp ce ofereau mită.

author
1 minute, 55 seconds Read

Socrii primarului Cherecheș, arestați de DNA. Prinși în timp ce ofereau mită.

Socrii primarului orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost arestați de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj, într-un caz de corupție. Claudia Gliga și Dorin Petru sunt acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore începând cu data de 9 noiembrie 2023.

Infracțiuni de dare de mită și complicitate la dare de mită

Potrivit rechizitoriului DNA, soacra primarului Cherecheș a contactat ruda unui judecător din complet și i-a oferit o sumă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de euro pentru a achiziționa una dintre afacerile acesteia din Mureș. Această ofertă a fost condiționată de pronunțarea unei sentințe favorabile într-un caz de corupție în care afinul inculpatei era judecat.

Pe data de 6 noiembrie 2023, inculpata a promis judecătorului un avans de 50.000 de euro, urmând ca restul sumei să fie dat după pronunțarea unei soluții de achitare în cauza respectivă. Flagrantul a avut loc pe data de 8 noiembrie într-un restaurant din Cluj-Napoca, când soacra primarului a oferit avansul de 50.000 de euro martorului.

Socrii primarului Cherecheș, reținuți de DNA

Soțul inculpatei a fost complice în această acțiune, ajutând-o atât moral, cât și material. Acesta a asigurat transportul soției sale în vederea rezolvării problemei la Baia Mare și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 de euro.

Cei doi soți au fost informați oficial despre acuzațiile aduse și au fost aduși la cunoștință calitatea procesuală conform legii penale. Procurorii anticorupție continuă investigațiile în acest caz.

Cherecheș își așteaptă sentința pe 24 noiembrie

Primarul Cătălin Cherecheș se află în așteptarea sentinței într-un dosar de luare de mită pentru care a fost trimis în judecată în anul 2016. În februarie 2022, Tribunalul Cluj l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată. De asemenea, i s-a interzis pentru o perioadă de patru ani dreptul de a candida și de a ocupa funcții publice.

Sentința în acest dosar urmează să fie pronunțată de Curtea de Apel Cluj pe data de 24 noiembrie.

Te-ar putea interesa si: