Protest la metrou: Angajații Metrorex amenință cu oprirea activității

Protest la metrou: Angajații Metrorex amenință cu oprirea activității

author
1 minute, 31 seconds Read

Protest la metrou: Angajații Metrorex amenință cu oprirea activității

Angajații Metrorex amenință cu oprirea serviciului de metrou în semn de protest împotriva noilor măsuri fiscale. Marian Artimon, liderul sindicatului, a transmis pentru Gândul că aceste prevederi au avut un impact negativ asupra angajaților din subteran, mergând până la a nu mai primi nici măcar bonuri de masă.

Informațiile obținute de Gândul

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, sindicaliștii de la metrou se pregătesc pentru proteste, nemulțumiți de dispozițiile Legii 296/2023, care au intrat în vigoare la 1 noiembrie.

Legea contravine altor patru legi importante

Marian Artimon, reprezentant al USLM (Sindicatul Liber din Metrou), a subliniat că această lege contravine altor patru legi importante: Codul Muncii, Codul Fiscal, Legea Dialogului Social și Legea privind Statutul Personalului Feroviar. El a subliniat că este profund nemulțumit de faptul că această lege a fost aprobată de Curtea Constituțională, considerând-o ilegală.

Eliminarea beneficiilor pentru angajați

Conform liderului sindicatului de la metrou, Legea 296 a eliminat anumite beneficii pentru angajați, inclusiv primele și bonurile de masă care făceau parte din Contractul Colectiv de Muncă. Acesta a explicat că noua lege a anulat și tichetele de masă pentru salariați, precum și orice alt fel de bonusuri.

Miting în fața Guvernului în 13 noiembrie

Artimon a mai menționat că legea interzice acordarea de bonificații angajaților companiilor de stat care au datorii către furnizori, ceea ce afectează Metrorex și angajații săi. În semn de protest, sindicaliștii au programat un miting în fața Guvernului pe data de 13 noiembrie și cer excluderea Metrorex de la aplicarea Legii 296. Marian Artimon a avertizat că, în caz contrar, activitatea metroului ar putea fi oprită, iar angajații au suferit deja pierderi semnificative de venituri.

Te-ar putea interesa si: