Ședință Guvern: O nouă bancă de stat în România; ANAF-ul devine eficient.

Ședință Guvern: O nouă bancă de stat în România; ANAF-ul devine eficient.

author
2 minutes, 12 seconds Read

Ședință Guvern: O nouă bancă de stat în România; ANAF-ul devine eficient

În cadrul unei ședințe de Guvern desfășurate joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ANAF a început să-și facă treaba în ceea ce privește colectarea veniturilor, apropiindu-se de ținta asumată. Acesta a declarat că în luna octombrie s-a înregistrat un nivel record de încasări de 40 de miliarde de lei. Totodată, premierul a anunțat înființarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României.

ANAF colectează aproape de ţinta asumată

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că ANAF a început să colecteze veniturile aproape de ţinta asumată, ceea ce este o veste bună pentru România. În luna octombrie, colectarea veniturilor a atins un nivel record de 40 de miliarde de lei. Premierul a exprimat încrederea că, menținând același ritm și controlând cheltuielile neesențiale, se va respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.

Noi taxe pentru cei care nu le plăteau până acum

Marcel Ciolacu a declarat că nu vor fi introduse taxe noi în anul viitor. Cu toate acestea, premierul a subliniat importanța plății taxelor pentru cei care nu le plăteau până acum. Acesta a făcut referire la cei care fraudau statul român și afectau sănătatea, educația și pensiile românilor.

Ordin pentru miniștri privind bugetul pe 2024

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat un ordin clar miniștrilor din cabinetul său cu privire la bugetul pe anul 2024. Acesta a solicitat miniștrilor să-și prioritizeze proiectele și să nu renunțe la programele importante, cum ar fi Programul „Masă caldă în școli”. Premierul a subliniat că, prin controlul cheltuielilor statului, se asigură continuitatea proiectelor de investiții publice importante.

Apare o nouă bancă de stat în România

Guvernul va aproba actul de constituire a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat importanța înființării acestei bănci, care reprezintă veriga lipsă dintre banii instituțiilor financiare internaționale și proiectele strategice de investiții ale României. Prin intermediul acestei bănci, se vor putea finanța proiectele economice necesare dezvoltării țării.

Aprobarea bugetului la CFR SA și CFR Călători

În cadrul ședinței de Guvern, s-au discutat și două proiecte de hotărâre de guvern privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 la CFR SA și CFR Călători. Acestea se află în subordinea Ministerului Transporturilor. Bugetele vor fi acoperite din venituri proprii și din transferuri de la bugetul de stat, conform prevederilor legale.

Te-ar putea interesa si: