George Simion nu are șanse în fața lui Mircea Geoană (Surse)

George Simion nu are șanse în fața lui Mircea Geoană (Surse)

author
1 minute, 53 seconds Read

George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), nu are șanse în fața lui Mircea Geoană în eventualitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024, conform unor informații apărute în presă. Cu toate acestea, Simion este dispus să candideze dacă adversarul său ar fi Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD).

Planurile AUR pentru alegerile din 2024

AUR, partidul care a reușit să intre în Parlament în urma alegerilor din 2020, își propune să obțină un rezultat similar și în alegerile viitoare. Potrivit unor sondaje interne comandate de AUR, partidul se situează pe primul loc la europarlamentare, cu o cotă de 29%, în timp ce PSD este pe locul doi, cu 26%.

George Simion recunoaște că nu are șanse în fața lui Mircea Geoană

Liderul AUR, George Simion, a declarat că este conștient că nu are șanse în fața lui Mircea Geoană într-o cursă prezidențială. Acest lucru este confirmat și de sondaje, care indică o diferență clară între cei doi. Cu toate acestea, Simion consideră că ar putea să îl depășească pe liderul PSD, Marcel Ciolacu. În acest sens, au apărut mai multe declarații publice făcute de Simion.

AUR ar intra la guvernare în anumite condiții

Partidul AUR ar fi dispus să intre la guvernare doar în cazul în care ar obține primul loc în alegerile parlamentare sau dacă ar câștiga alegerile prezidențiale. De asemenea, AUR ar avea mai multe „canale de comunicare” deschise cu Partidul Național Liberal (PNL) decât cu PSD, deoarece liderul AUR ar fi fost iritat de Marcel Ciolacu.

Relația cu Șoșoacă și vizita lui Mircea Geoană

Surse din AUR susțin că relația partidului cu fosta senatoare Diana Șoșoacă este foarte bună și că aceasta ar putea trece pragul electoral cu ajutorul AUR. În ceea ce îl privește pe Mircea Geoană, acesta efectuează o vizită în Iași și Bacău, unde va participa la diferite evenimente și va vizita companii importante.

Aceste sunt informațiile apărute recent despre George Simion și AUR, care își conturează strategiile pentru alegerile din 2024. Este de așteptat ca în perioada următoare să apară noi informații și dezvoltări în acest sens.

Te-ar putea interesa si: