Schimbări în limitarea plăților cash. Deciziile guvernanților.

Schimbări în limitarea plăților cash. Deciziile guvernanților.

author
2 minutes, 2 seconds Read

Schimbări în limitarea plăților cash. Deciziile guvernanților

Limitarea plăților cash este un subiect intens discutat în ultimele zile, iar acum se pare că este pe cale să fie modificată, deși abia a fost adoptată. Guvernul ia în considerare noi scenarii pentru limitarea plăților cash, iar premierul Marcel Ciolacu a avut o discuție cu bancherii despre mărirea comisioanelor în urma acestei limitări.

Guvernul ia în calcul mai multe scenarii

Potrivit unei surse citate, există posibilitatea ca măsura de limitare a plăților cash să fie modificată pentru a introduce mai multe excepții. De exemplu, plățile făcute la supermarket pentru achiziționarea de electrocasnice ar putea fi exceptate. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu susține limitarea plăților cash și că ar trebui să se renunțe la această măsură sau să se mărească plafoanele anunțate anterior.

Marcel Ciolacu acuză băncile de lăcomie

Premierul Marcel Ciolacu a publicat pe Facebook o postare în care acuză băncile de lăcomie și consideră creșterea artificială a comisioanelor „intolerabilă”. El a declarat că prioritatea sa este combaterea evaziunii fiscale și că nu dorește ca oamenii să fie afectați de această măsură.

Întâlniri cu băncile și IMM-urile

Premierul Ciolacu intenționează să se întâlnească atât cu reprezentanții băncilor, cât și cu reprezentanții IMM-urilor pentru a discuta despre plafonarea plăților cash. El a subliniat că modificarea plafoanelor nu este neapărat cea mai bună soluție și că este necesară o abordare care să nu îngreuneze viața oamenilor, în special a micilor întreprinzători.

Propunerile au fost făcute de o echipă tehnică de la ANAF

Premierul Ciolacu a precizat că propunerile de limitare a plăților cash au fost făcute de o echipă tehnică de la ANAF. El a subliniat că nu a criticat aceste propuneri și că prioritatea sa este combaterea evaziunii fiscale. Decizia finală privind plățile cash urmează să fie luată în zilele următoare.

Băncile nu vor crește comisioanele la depuneri

În urma unei întâlniri dintre reprezentanții guvernului și bancheri, s-a stabilit că băncile nu vor crește comisioanele la depunerile la ghiseu. Conform actului normativ actual, cei care nu respectă regulile riscă amenzi de 25% din suma ce depășește plafonul. Legea urmează să se aplice începând cu data de 11 noiembrie.

Te-ar putea interesa si: