Povestea lui Paul Alexander, bărbatul din plămân de fier de 70 de ani

Povestea lui Paul Alexander, bărbatul din plămân de fier de 70 de ani

author
2 minutes, 41 seconds Read

Povestea lui Paul Alexander, bărbatul din plămân de fier de 70 de ani

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, Paul Alexander, trăiește de mai bine de 70 de ani într-un plămân de fier, un dispozitiv folosit pentru tratarea pacienților cu poliomielită care întâmpinau dificultăți în respirație. Povestea lui Paul este una remarcabilă și plină de determinare.

Diagnosticul și tratamentul

În anul 1952, în SUA, numărul cazurilor de poliomielită a crescut alarmant. Paul Alexander, în vârstă de doar șase ani, a fost unul dintre cei afectați. Boala a început cu febră mare și dureri de corp, dar în scurt timp el și-a pierdut abilitatea de a merge, a înghiți și, în cele din urmă, de a respira. Medicii au intervenit cu o soluție radicală – l-au supus unei traheostomii și l-au plasat într-un plămân de fier. Acest dispozitiv etanș era folosit pentru tratarea pacienților cu poliomielită care aveau dificultăți în respirație.

Plămânii de fier și viața lui Paul

Plămânii de fier erau concepuți pentru a ajuta pacienții afectați de poliomielită care aveau dificultăți în respirație. Pacienții erau supuși traheostomiei și plămânii erau alimentați cu ajutorul unui tub special. Paul Alexander a petrecut câteva săptămâni în acest dispozitiv, încercând să-și revină după boală. Cu toate acestea, plămânii săi nu și-au revenit niciodată complet.

Determinare și viața de după poliomielită

Deși medicii anticipau că Paul va muri în curând, el a continuat să trăiască. Chiar și când au apărut aparate mai moderne, el a rămas fidel plămânului său de fier. Cu timpul, mai mulți specialiști l-au vizitat pe Paul și unul dintre ei l-a învățat o tehnică de respirație alternativă, cunoscută sub numele de „respirația broaștei”. Această tehnică i-a permis să facă lucruri pe care nu și le-ar fi putut imagina în copilărie, inclusiv să meargă la facultate și să practice o meserie. Chiar și acum, Paul este închis în interiorul aparatului tot timpul, deoarece nu mai poate folosi „respirația broaștei”.

O viață plină de realizări

Paul Alexander, acum în vârstă de 77 de ani, este ultima persoană din lume care trăiește cu ajutorul unui plămân de fier. El a scris o autobiografie și lucrează la o a doua carte. Cu toate provocările pe care le-a întâmpinat, Paul manifestă în continuare entuziasm față de viață și recunoștință față de respiratorul său de metal, care i-a oferit posibilitatea de a trăi și a realiza mai multe decât și-ar fi putut imagina.

Despre poliomielită

Poliomielita este o boală care debutează cu simptome asemănătoare gripei, dar poate afecta măduva spinării sau creierul, provocând paralizie și, în cazuri grave, moarte. În țările dezvoltate, această boală a fost aproape eradicată, dar în unele regiuni, cum ar fi Afghanistan și Pakistan, rămâne endemică. În plus, în ultimii ani au fost înregistrate cazuri și în unele țări din Africa.

Te-ar putea interesa si: