Schimbare radicală de vreme: Frig și ploi în toată țara

Schimbare radicală de vreme: Frig și ploi în toată țara

author
2 minutes, 0 seconds Read

Schimbare radicală de vreme: Frig și ploi în toată țara

Un ciclon va aduce și în țara noastră, vânt și ploi pe arii extinse. Vremea se schimbă radical. O masă de aer rece va pătrunde dinspre nord-vest. Meteorologii anunță că ploile vor pune stăpânire pe toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar pe alocuri se vor acumula cantitãţi de apã însemnate.

Temperaturile vor înregistra valori specifice perioadei

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Temperaturile vor înregistra valori specifice perioadei.

Cele mai bogate ploi sunt anunțate pentru Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei

Cele mai bogate ploi sunt anunțate pentru Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde s-ar putea înregistra local până la 20 – 30 l/mp. Vântul va avea intensificãri în Banat, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea şi parţial în Transilvania şi în Crişana, cu viteze între 45 şi 65 km/h, dar şi la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mari.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele de munte

În zonele de munte, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales duminică, iar pe alocuri se va depune un strat de zăpadă de câțiva centimetri.

Temperaturi maxime și minime

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în scãdere semnificativã în toate regiunile.

Vreme rece și umedă în jumătatea nordică a țării

Săptămâna viitoare, vremea se va menține rece și umedă, în jumătatea nordică a țării. Ziua, mercurul din termometre nu va urca prea mult peste 10 grade, în unele zile și vântul va fi destul de puternic, iar în nopțile senine este posibilă apariția brumei. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Vreme noroasă și ploioasă în Capitală

În Capitală, în acest weekend cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat, iar vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Te-ar putea interesa si: