Suma maximă zilnică la bancomat: Cât poți retrage?

Suma maximă zilnică la bancomat: Cât poți retrage?

author
1 minute, 49 seconds Read

Suma maximă zilnică la bancomat: Cât poți retrage?

În contextul discuțiilor în curs despre plățile cash și cele prin card bancar, tot mai mulți români se întreabă câți bani se pot scoate de la bancomat. Acest aspect variază de la o bancă la alta, iar băncile au limite zilnice în ceea ce privește retraerile.

BCR

BCR, conform RomâniaTV, are o limită de retragere de 3.000 lei și de cel mult 10 tranzacții zilnice pentru cardurile de debit Maestro și Visa Classic. Astfel, suma maximă pe care o poți retrage este de 30.000 de lei. În cazul în care faci o cerere la bancă, limita maximă poate ajunge la 15.000 lei pentru o singură retragere.

BRD

BRD impune o limită de la 7.000 lei pentru o retragere și maximum 10 tranzacții într-un interval de 24 de ore. Astfel, suma totală pe care o poți retrage este de 70.000 de lei.

CEC Bank

CEC Bank are un plafon maxim de retragere de 3.500 lei în 24 de ore pentru cardurile de debit Visa Electron și Mastercard.

Banca Transilvania

Banca Transilvania permite retragerea a 9.000 de lei în 24 de ore. În mod inițial, clientul poate retrage maximum 5.000 de lei conform contractului, dar poate depune o cerere de extindere pentru a putea retrage 9.000 de lei.

ING Bank

ING Bank oferă posibilitatea retragerii a 10.000 de lei de la un bancomat într-o zi, însă există o limită de 20.000 lei pentru banii care pot fi retrasi de la unitățile ATM în termen de patru zile.

Raiffeisen

Raiffeisen are cel mai mic plafon de retragere. Pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard / Raiffeisen Bank Vodafone/ Raiffeisen Bank eMAG, limita este de 3.000 de lei. Pentru cei cu opțiunile Raiffeisen Bank Gold, limita este de 5.000 de lei, iar pentru cei cu cardul Raiffeisen Bank World Mastercard, limita este de 10.000 de lei.

Aceste limite zilnice de retragere pot varia și pot fi modificate de către bănci în funcție de politica și acordurile stabilite cu clienții. Este important ca fiecare persoană să se informeze în legătură cu plafonul maxim de retragere al băncii la care este client pentru a evita orice inconveniențe în momentele în care are nevoie de bani cash.

Te-ar putea interesa si: