Tichete de masă pentru angajați noi

Tichete de masă pentru angajați noi

author
2 minutes, 8 seconds Read

Tichete de masă pentru noi categorii de angajați

Guvernul pregătește acordarea de tichete de masă pentru noi categorii de angajați. Este vorba despre salariații CFR și Metrorex pentru care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu promite un memorandum special.

Tichete de masă pentru noi categorii de angajați

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a promis joi că va înainta un memorandum Guvernului astfel încât angajaţii CFR şi Metrorex să primească tichete de masă.

„Ştiţi foarte bine că s-a dat acea ordonanţă prin care se încearcă să se ţină anumite cheltuieli într-o anumită marjă, astfel încât să ne înscriem în deficit. Doar că eu cred că, dacă există o regulă pentru toată lumea, şi anume să se dea tichete de masă pentru cei care au salariu până în 10.000, acelaşi lucru e valabil şi pentru CFR şi pentru Metrou. Deci, da, pot să spun că da, voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi angajaţii Metroului să poată să beneficieze de aceste tichete”, a declarat Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Ministrul a făcut această promisiune oamenilor deşi companiile înregistrează pierderi şi sunt supuse anumitor restricţii.

”De ce erau exceptaţi? Pentru că sunt companii care sunt pe pierdere şi atunci exista această excepţie, doar că nu e o pierdere care a apărut acum, sunt pierderi istorice. Oamenii trebuie să beneficieze de aceste tichete. (…) Săptămâna viitoare merg cu memorandumul în Guvern prin care să facem excepţie pentru CFR-işti şi pentru Metrou de la prevederile ordonanţei, ceea ce îi va duce în situaţia de a-şi lua tichetele la fel ca şi ceilalţi. Toată lumea îşi ia tichetele”, a precizat Sorin Grindeanu.

Pregătiri de grevă la metrou

Declarația ministrului Sorin Grindeanu vine în contextul în care angajații Metrorex au anunțat că se pregătesc grevă pentru că angajații nu mai primesc bonuri de masă.

Nemulțumirile au pornit de la prevederile Legii 296 / 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare care au intrat în vigoare începând cu data de 1 noiembrie și care i-ar afecta foarte mult pe angajații de la Metrorex.

Astfel, sindicaliștii de la metrou se pregătesc de protest, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

Liderul sindical, Marian Artimon cere exceptarea Metrorex de la prevederile acestei legi. În caz contrar, angajații de la metrou vor intra în grevă. Angajații din subteran vor protesta luni, 13 noiembrie 2023, în fața Guvernului.

Te-ar putea interesa si: