Discuții aprinse despre legea pensiilor în coaliție. Ciolacu: "Nu se poate o pensie medie de 1980 de lei în octombrie".

Discuții aprinse despre legea pensiilor în coaliție. Ciolacu: „Nu se poate o pensie medie de 1980 de lei în octombrie”.

author
1 minute, 31 seconds Read

Discuții aprinse despre legea pensiilor în coaliție

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România, unde a abordat problema pensiilor. El a recunoscut că în coaliție există discuții aprinse pe tema legii pensiilor. Ciolacu a afirmat că nu este posibilă menținerea unei pensii medii de 1980 de lei în luna octombrie.

Marcel Ciolacu despre Marcel Boloș

Premierul a adus în discuție relația cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Ciolacu l-a numit pe Boloș „păpușă voodoo” și a spus că acesta a fost speriat de blocajul total al României și de pierderea sumei de peste 70 de miliarde de euro. Ciolacu a menționat că este important să se discute despre reformele din PNRR pentru a preveni un astfel de blocaj.

Reformă fiscală și pensii

Ciolacu consideră că în viitor este necesară o reformă fiscală și că pensiile trebuie să fie sustenabile și echitabile. El a subliniat faptul că România are cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa și că este inuman să se mențină o pensie medie atât de mică. Premierul a concluzionat că este nevoie de reforme atât la nivel central, cât și la nivel local.

Reorganizarea administrativ-teritorială

Ciolacu a discutat și despre reorganizarea administrativ-teritorială a României, afirmând că aceasta trebuie realizată cu înțelepciune. El a criticat pe cei care vorbesc despre comasarea comunelor, înființarea de regiuni sau desființarea de județe fără a cunoaște istoria și evoluția societății românești. Ciolacu a subliniat importanța creării unui cadru legal pentru integrarea unitară a informațiilor privind teritoriul administrativ și structura populației în baze de date spațiale.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: