Proteste fără rezultate. Fără creșteri salariale pentru bugetari în acest an.

Proteste fără rezultate. Fără creșteri salariale pentru bugetari în acest an.

author
1 minute, 52 seconds Read

Proteste fără rezultate. Fără creșteri salariale pentru bugetari în acest an

Protestele bugetarilor din ultimele zile, care au cerut creșteri salariale, s-au dovedit a fi inutile. Nicolae Ciucă, președintele PNL, le-a transmis că nu există resurse financiare pentru a satisface revendicările lor cel puțin până la finalul acestui an.

Proteste inutile. Bugetarii nu primesc niciun ban

Liderii Coaliției de guvernare nu au fost impresionați de salariile mici și protestele din stradă, nici de întreruperea activității în mai multe sectoare. Nicolae Ciucă a declarat că până la finalul acestui an nu sunt disponibile resurse financiare pentru a satisface cererile salariale ale bugetarilor care au protestat în ultimele săptămâni.

Constrângeri financiare și limite bugetare

În prezent, fiecare minister lucrează cu limitele bugetare distribuite de Ministerul Finanțelor pentru a acoperi finanțarea investițiilor și cheltuielile bugetare, inclusiv salariile. Decizia privind bugetul anului viitor va fi luată la nivelul Guvernului după ce vor fi analizate toate cifrele. Este clar că nu există fondurile necesare pentru a soluționa revendicările salariale până la sfârșitul anului, a afirmat Nicolae Ciucă conform Agerpres.

Liniile roșii ale Coaliției de guvernare

Liderul PNL a subliniat că nu există motive de rupere a coaliției cu PSD în ceea ce privește măsurile fiscale. Cu toate acestea, există o „linie roșie” în privința introducerii de taxe și impozite noi anul viitor, peste care nu se va trece.

Angajații din diverse instituții protestează

În ultima săptămână, angajații de la Casele de Pensii, de Asigurări de Sănătate, DSP, Asistență Socială, diverse Prefecturi din țară și alții au protestat în țară. Aceștia amenință cu întreruperea totală a activității dacă guvernanții nu măresc salariile care nu au fost majorate de ani buni.

Imposibilitatea impozitării progresive

Nicolae Ciucă a explicat că în prezent nu se poate vorbi despre o cotă unică de impozitare, deoarece valoarea impozitelor diferă în funcție de categoriile de venituri. Astfel, se continuă pe calea cotei unice de impozitare, având în vedere că încă există spațiu pentru a produce efectele dorite.

Te-ar putea interesa si: