Protecție sporită împotriva hărțuirii la locul de muncă

Protecție sporită împotriva hărțuirii la locul de muncă

author
1 minute, 36 seconds Read

Protecție sporită împotriva hărțuirii la locul de muncă

Guvernul promite că angajații vor fi mai bine protejați împotriva hărțuirii la locul de muncă, dar și în afara lui, chiar și în ceea ce privește comunicarea online. E vorba despre un proiect de lege care acoperă și alte persoane care au legătură cu locul de muncă respectiv.

Angajații vor fi mai bine protejați împotriva hărțuirii

Ministerul Muncii anunță că executivul a aprobat proiectul de lege prin care România aderă la Convenția Organizaţiei Internaţionale a Muncii 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la muncă. Concret, angajații vor fi mai bine apărați împotriva violenței și hărțuirii la muncă. Practic vor fi considerate acte de hărțuire și violență: abuzul fizic, abuzul verbal, hărțuirea și mobbing-ul, hărțuirea sexuală, amenințările și urmărirea/supravegherea.

Protecție și în afara locului de muncă

Conform Ministerului Muncii, angajații vor fi protejați nu numai la locul de muncă, dar și în alte spații în care hărțuirea este considerată că are legătura cu munca. Aceste spații includ delegații, team building-uri, deplasarea către serviciu, orice spațiu public sau privat care are legătură cu locul de muncă și comunicarea online.

Și alte persoane vor fi protejate

Proiectul de lege prevede și faptul că nu doar angajații vor fi protejați de hărțuire, ci și alte persoane care au legătură cu locul de muncă respectiv. Aceste persoane includ persoanele aflate în perioada de formare (stagiarii, ucenicii), cei cărora le-a încetat raportul de muncă, voluntarii, candidații pentru un loc de muncă și persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilitățile unui angajator.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: