Descendența Cleopatrei în regina Zenobia din Palmyra? - Secrete istorice...

Descendența Cleopatrei în regina Zenobia din Palmyra? – Secrete istorice…

author
2 minutes, 23 seconds Read

Descendența Cleopatrei în regina Zenobia din Palmyra? – Secrete istorice…

Potrivit unui nou studiu istoric, există posibilitatea ca descendenții celebrei Cleopatra să fi supraviețuit și să fi ajuns în sânul regal al Palmyrei, prin intermediul reginei Zenobia. Această teorie a stârnit interesul cercetătorilor, care încearcă să găsească dovezi concrete în acest sens.

Cleopatra și descendenții săi

Cleopatra al VII-lea, ultimul faraon al Egiptului independent, a avut patru copii. Cu Iulius Cezar, a avut un fiu numit Caesarian, iar cu generalul roman Marcus Antonius a avut gemenii Alexandru Helios și Cleopatra Selene, precum și pe Ptolemeu Philadelphia. Cu toate acestea, singurul copil care a avut urmași a fost Selene, fiica sa.

Căsătoria reginei Selene cu Juba al II-lea

Selene s-a căsătorit cu regele Juba al II-lea al Mauritaniei, fapt care a consolidat relațiile dintre Egipt și Mauritania. Această căsătorie strategică a adus beneficii și regatului Mauritaniei, care a devenit un paradis greco-roman sub conducerea cuplului regal.

Posibila descendență în Palmyra

De-a lungul timpului, descendenții Cleopatrei au intrat în obscuritate, însă există indicii că aceștia au supraviețuit. Reginei Zenobia din Palmyra i s-a atribuită descendența din Cleopatra, iar cercetătorii încearcă acum să găsească dovezi care să susțină această afirmație.

Căsătoria Drusilla și legătura cu regii Emesa

Drusilla, posibila fiică a reginei Selene și a regelui Juba al II-lea, s-a căsătorit cu Antonius Felix, procurorul Iudeii. Există însă confuzii în ceea ce privește identitatea Drusillei, deoarece istoricul Tacitus menționează o Drusilla ca nepoată a Cleopatrei și a lui Marcus Antonius, care s-ar fi căsătorit cu Felix. Există însă posibilitatea ca aceste două femei să fie persoane diferite cu același nume.

Legătura posibilă cu regina Zenobia

Se presupune că Drusilla s-ar fi căsătorit ulterior cu regele Sohaemus al Emesei, iar copiii lor s-ar fi putut căsători cu familia regală a Palmyrei. Această alianță matrimonială între cele două regate ar putea justifica pretențiile reginei Zenobia de a fi descendentă directă a Cleopatrei.

Cleopatra și Zenobia – două femei puternice

Atât Cleopatra, cât și Zenobia au fost figuri puternice în lumea politică dominată de bărbați. Ambele au sfidat normele societale ale vremii lor și au contestat influența Imperiului Roman. Cleopatra s-a aliat cu Iulius Cezar și Marcus Antonius, în timp ce Zenobia a condus o rebeliune împotriva Romei și a cucerit Egiptul înainte de a fi învinsă de împăratul Aurelian.

Aceste descoperiri istorice aduc noi perspective asupra vieții și descendenței celebrei Cleopatra, oferind o perspectivă mai amplă asupra influenței sale în lumea antică. Cercetătorii continuă să investigheze aceste legături și să caute noi dovezi care să confirme sau să infirme aceste teorii fascinante despre descendența Cleopatrei.

Te-ar putea interesa si: