Baba Anujka, criminala în serie din Banat: 150 de victime

Baba Anujka, criminala în serie din Banat: 150 de victime

author
2 minutes, 46 seconds Read

Baba Anujka, criminala în serie din Banat: 150 de victime

Baba Anujka, cunoscută și sub numele de Ana Draxin, este considerată unul dintre cei mai mari criminali în serie din istorie. Odată cu trecerea anilor, faptele sale au fost uitate, însă la începutul secolului XX această femeie apărea pe prima pagină a ziarelor.

Baba Anujka, criminala ce ucidea bărbați

Îmbrăcată tot timpul în negru, Baba Anujka vindea „leacuri fermecate” femeilor pentru a rezolva problemele din viața lor de familie. Mai exact, ea vindea otrăvuri femeilor ce erau într-o relație „complicată”.

Originile și motivațiile criminale ale lui Baba Anujka

Ana a dezvoltat aversiunea față de bărbați la vârsta de 20 de ani, după ce a fost sedusă de un ofițer austriac care, la prima vedere, părea amabil. Cu toate acestea, momentul romantic a fost de scurtă durată, iar ofițerul a lăsat-o pe Ana cu inima frântă și cu sifilis. Șocată de această experiență, femeia s-a afundat în singurătate și a devenit interesată de medicină și chimie.

Femeia, care avea origini românești, a fost protagonista unei căsătorii aranjate, dar după 20 de ani de căsnicie, soțul ei a murit. După deces, Ana a înființat un laborator în satul Vladimirovăț din Banatul sârbesc și a început să lucreze la poțiuni „magice”.

Metodele și numărul victimelor

Anujka și-a câștigat rapid reputația de vindecătoare. Femeile veneau la ea cu plângeri legate de comportamentul soților lor. „Vindecătoarea” le întreba întotdeauna pe femei care este greutatea soțului, deoarece așa calcula ea doza de arsenic necesară să îl ucidă cu siguranță pe bărbatul rău. De asemenea, bătrâna a ajutat și mulți tineri să se sustragă de la serviciul militar, dându-le o anumită doză de otravă care nu îi omora, dar îi făcea inapți pentru recrutare.

Potrivit unor surse, femeia a ucis între 50 și 150 de persoane înainte de a fi prinsă. Cert este că soțiile victimelor ei au refuzat întotdeauna autopsiile, deoarece în acele vremuri era ceva obișnuit ca un bărbat să moară în floarea vârstei.

Prinderea și condamnarea

Cu toate acestea, Anujka a făcut o mare greșeală atunci când a decis să-și extindă afacerea. Bătrâna era în relații bune cu o femeie mai tânără, iar ulterior a decis să o angajeze ca asistentă. La un moment dat, asistenta a amestecat doza pentru unul dintre bărbați, dar acesta a reușit să ajungă la spital înainte de a muri. Aparent, doza fusese prea slabă.

În același timp, una dintre clientele obișnuite ale bătrânei, care își ucisese doi soți, a fost arestată de poliție. Femeia a fost interogată și a dat vina pe leacul „vindecător” achiziționat de la bătrână.

În 1914, Baba Anujka a fost trimisă în judecată, însă a fost achitată. În 1929, pe când avea deja 90 de ani, a fost arestată din nou. Parchetul a cerut pedeapsa cu moartea, dar instanța a condamnat-o la 15 ani de închisoare. Cu toate acestea, după ce a ispășit doar opt ani, Anujka a fost eliberată și a murit doi ani mai târziu.

Te-ar putea interesa si: