Mâncare contaminată cu viermi și șobolani la Academia de Poliție. Imagini și fotografii în cantină.

Mâncare contaminată cu viermi și șobolani la Academia de Poliție. Imagini și fotografii în cantină.

author
4 minutes, 38 seconds Read

Mâncare contaminată cu viermi și șobolani la Academia de Poliție. Imagini și fotografii în cantină.

Mâncare cu viermi și șobolani la Academia de Poliție

Mai mulți studenți ai Academiei de Poliție din București au ajuns la spital cu intoxicație alimentară sau enterocolită, după ce marți ar fi primit la cantină mâncare stricată. Imaginile publicate de sindicatul Europol arată ce au găsit studenții în farfurii.

”Vorbim de trei zile în care studenții au fost nevoiți să solicite ambulanțe la Academie pentru că prezentau stări de greață, vomă, dureri abdominale, dureri de cap. Ne îngrijorează faptul că nu avem niciun fel de rezultat. Cu toate că se cunoștea de existența acelui focar acolo, ministerul, care are atâtea structuri de specialitate în subordine, nu a trimis specialiști în Academie, iar după ce se termina programul la cabinetul medical, la ora 16, studenții erau lăsați fără niciun fel de servicii medicale și erau nevoiți să sune la ambulanță” a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatul Europol pentru Mediaflux.

Șobolani și mizerie în Academia de Poliție

Sindicaliștii reclamă și condițiile insalubre în care trăiesc și învață studenții din Academia de Poliție. În mai anul trecut, clădirea a intrat într-un proces de reablitare și modernizare, fiind semnat un contract în valoare de aproape 8 milioane de euro. Lucrările nu s-au terminat și afectează traiul studenților.

Cosmin Andreica a povestit Mediaflux și un episod în care studenții au fost umiliți de conducere pentru a se ”căli”.

”Efectiv studenții parcurg procesul educațional printre moloz, reziduuri, praf și multe asemenea lucruri. Studenții s-au plâns de faptul că, în dormitoare, din cauza prafului de pe șantier, saltelele sunt pătate, murdare și au cerut înlocuirea lor. Ei au fost pedepsiți prin faptul că au fost puși să le scoată în curtea Academiei și să lovească cu bucăți de lemn pentru a scoate praful din ele. Efectiv, cred că ocnașii nu aveau parte de asemenea tratamente de care au parte acești studenți în acest comportament descris drept ”călire” în Academia de Poliție” ne-a mai relatat președintele sindicatului Europol.

Educație printre oalele cu mâncare

Liderul de sindicat a mai dezvăluit că o parte dintre cursurile studenților se fac chiar în cantina Academiei de Poliție.

”De la a fi o instituție de elită până la a programa cursurile să se desfășoare în cantina, în popota unității. Nu au spații adecvate, studenții ne-au trimis orarul, cu orele lor și parte dintre ore erau în cantina universității. Nu mai vorbesc acum despre ce înseamnă să organizezi cursuri în cantină și după aia să vină cineva să mănânce în locuri în care tu ai avut laptopuri, genți, sunt multe carențe de igienă”, a povestit Cosmin Andreica pentru Mediaflux.

Toate acestea au stârnit și îngrijorarea părinților care se plâng de modul în care sunt tratați copiii lor în instituția de la care au venit cu vise și planuri mare de viitor.

”Părinții sunt îngrijorați. Noi am primit zeci de telefoane de la părinți care plângeau și spuneau că au investit în educația copiilor lor sume considerabile pentru a ajunge la Academia de Poliție și acum ajung să fie batjocoriți și umiliți prin modul în care se comportă cu ei, prin mâncarea pe care o primesc, mâncare care este sub nivelul mâncării pe care o vedem în penitenciarele din România. Este o analogie dureroasă, dar reală„ a concluzionat liderul sindicatului Europol.

Anchetă MAI la Academia de Poliție

Ministerul de Interne a dispus  constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI și formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău.

Ministerul transmite că au fost dispuse și efectuate următoarele măsuri:

– sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate;

– verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor;

– prelevarea de probe și efectuarea de analize de laborator atât din alimente cât și din spațiile de preparare și de servire a mesei;

– testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deservește unitatea de alimentație a Academiei;

– igienizarea suplimentară a spațiilor de prepare și de servire a mesei și a celor destinate ca săli de clasă;

– suplimentarea serviciului medical în instituție pentru atenta supraveghere a studenților.

Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz.

”În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate. Conducerea instituției își exprimă regretul pentru această situație și efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situației și preîntâmpinarea apariției unor incidente similare”, trasmite MAI.

Te-ar putea interesa si: