Viscol și vizibilitate redusă: Cod roșu! Avertizare ANM pentru România | HARTĂ

Viscol și vizibilitate redusă: Cod roșu! Avertizare ANM pentru România | HARTĂ

author
1 minute, 46 seconds Read

Viscol și vizibilitate redusă: Cod roșu! Avertizare ANM pentru România | HARTĂ

Meteorologii au emis, cu puțin timp în urmă, avertizări de cod roșu, cod portocaliu și cod galben pentru viscol și vizibilitate redusă în România. Sudul și estul țării sunt cele mai afectate zone, iar vremea în Capitală va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă.

Meteorologii anunță dezastrul în România

Pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00, a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului și viscol temporar. Zonele afectate sunt vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei. Vântul va avea intensificări cu rafale de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, pentru același interval de timp, a fost emis un cod portocaliu de viscol în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. În aceste zone va ninge și va fi viscol, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 85…90 km/h. Vizibilitatea va scădea sub 50 m în aceste zone.

Pentru județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila a fost emis un cod roșu de viscol și vizibilitate redusă. În intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, se vor înregistra intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, viscol și vizibilitate redusă spre zero.

Vremea în Capitală și prognoza meteo pentru săptămâna următoare

În București, cerul va fi înnorat și vor fi precipitații mixte, slabe, în unele zone. Vântul va avea intensificări cu rafale de 35…50 km/h. Temperaturile vor oscila între 5 și 6 grade Celsius în timpul zilei și între -4 și -2 grade Celsius în timpul nopții.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie indică temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării.

Te-ar putea interesa si: