Periplul relaxant al familiei Iohannis prin Africa în ultimele zile

Periplul relaxant al familiei Iohannis prin Africa în ultimele zile

author
2 minutes, 25 seconds Read

Periplul relaxant al familiei Iohannis prin Africa în ultimele zile

Familia Iohannis a petrecut ultimele zile într-un periplu relaxant prin Africa, în cadrul unei vizite oficiale în Senegal. Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, au avut un program încărcat în timpul turneului pe continentul negru, însă acum au parte de câteva zile mai lejere înainte de a se întoarce în țară.

Un program mai relaxat pentru președinte

După aventura obositoare a safariului și dansurilor africane, cuplul prezidențial are programate câteva activități mai relaxante pentru zilele următoare. Una dintre acestea este o vizită într-o insulă aflată în patrimoniul UNESCO, unde vor avea ocazia să se bucure de frumusețile naturii și să se relaxeze.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va vizita Asociaţia senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME), pentru a se informa despre programele și inițiativele desfășurate în beneficiul acestor copii. Vizita va avea loc la Centrul Aminata Mbaye – Grand-Yoff, din Dakar.

Miercuri, președintele Iohannis va avea ocazia să exploreze Insula Goree, un important patrimoniu UNESCO care a fost în trecut un avanpost al comerțului cu sclavi. Aici, el se va întâlni cu oficialitățile locale și va vizita Casa de sclavi „Maison des Esclaves” și Liceul de fete Mariama Ba.

Întâlnire cu omologul din Senegal

Joi, președintele Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial. Cei doi lideri vor avea discuții bilaterale și vor susține declarații de presă comune. În cadrul acestei întâlniri vor fi semnate și documente oficiale, consolidând astfel relațiile dintre cele două țări.

Pe lângă activitățile oficiale, președintele Iohannis va participa și la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal, alături de președintele Macky Sall. Totodată, va avea loc și vernisajul expoziției „Măști tradiționale africane – Măști tradiționale românești”, organizată în cooperare cu Muzeul Țăranului Român, la Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar.

Întâlniri speciale și vizite în Africa

Pe parcursul turneului african, președintele Klaus Iohannis a avut o serie de întâlniri și vizite în Kenya, Tanzania și Cabo Verde. De asemenea, el s-a bucurat de oportunitatea de a se întâlni cu foști studenți din Senegal care au studiat în România, consolidând astfel legăturile dintre cele două țări.

Cu toate acestea, ne bucurăm să vedem că președintele României are acum un program mai lejer în ultimele zile ale turneului african. Această oportunitate de relaxare îi va permite să se odihnească și să-și recapete energia pentru a continua activitățile în țară. În plus, sperăm că această vizită va fi la fel de încununată de succes ca și celelalte și va contribui la consolidarea relațiilor dintre România și Senegal.

Te-ar putea interesa si: