Ședință secretă comună a Camerei Deputaților și Senatului. Tema discuțiilor parlamentarilor.

Ședință secretă comună a Camerei Deputaților și Senatului. Tema discuțiilor parlamentarilor.

author
1 minute, 54 seconds Read

Ședință secretă comună a Camerei Deputaților și Senatului. Tema discuțiilor parlamentarilor.

O ședință secretă comună a Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți la Palatul Parlamentului, având ca temă discuțiile privind evoluțiile recente și situația din Statul Israel. Propunerea de organizare a acestei ședințe a fost făcută de deputatul Silviu Vexler și aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere.

Restricții la Camera Deputaților

Potrivit documentului transmis Birourilor reunite, deputatul Silviu Vexler subliniază că în data de 7 octombrie întreaga lume a fost șocată de acțiunile barbare ale organizației teroriste Hamas îndreptate împotriva populației civile din Israel. În contextul acestor evenimente, se impune o discuție în cadrul Parlamentului României.

Ședința secretă va avea loc în sala de ședințe a Camerei Deputaților și vor participa parlamentari, invitați aprobați de Birourile permanente reunite și personalul celor două Secretariate Generale care asigură asistența de specialitate și asistența tehnică pentru desfășurarea acestei reuniuni. Cu toate acestea, președintele de ședință va atrage atenția participanților că este strict interzisă fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a ședinței de pe dispozitivele proprii. De asemenea, presa nu va avea acces în sală.

Vizionarea unui film al Israel Defence Forces (IDF)

În cadrul ședinței secrete comune, va fi vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), care prezintă imagini sensibile. Deputatul Silviu Vexler a atras atenția asupra faptului că rezultatele acestor atacuri teroriste au fost șocante, atât prin violența fără precedent, cât și prin cruzimea dezlănțuită asupra oamenilor nevinovați. Au fost înregistrate 1.400 de asasinate, mii de răniți și peste 200 de persoane luate ostateci, inclusiv zeci de copii. Organizația teroristă Hamas a avut drept țintă evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au generat un val masiv de antisemitism la nivel global, în special în Europa.

Declarația Parlamentului României privind atacurile teroriste

La data de 11 octombrie, Parlamentul României a adoptat Declarația privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile. Cu toate acestea, conform regulamentelor, stenograma ședinței secrete comune nu va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a II-a.

Te-ar putea interesa si: