400 lei pentru alimente. Cine va beneficia?

400 lei pentru alimente. Cine va beneficia?

author
2 minutes, 15 seconds Read

400 lei pentru alimente. Cine va beneficia?

Programul „Alimente” oferă un ajutor de 400 de lei pentru clujenii cu venituri reduse sau persoanele vulnerabile din oraș. Pentru a beneficia de acest ajutor, doritorii trebuie să depună o cerere până la data de 29 noiembrie. Bugetul alocat pentru acest program în 2023 este de 4 milioane de lei.

400 de lei pentru alimente, pentru clujeni

Prin Programul „Alimente”, clujenii cu venituri reduse sau persoanele vulnerabile din oraș pot primi un ajutor în valoare de 400 de lei pe an. Pentru a beneficia de acest ajutor, doritorii trebuie să depună o cerere până la data de 29 noiembrie. Până la data de 31 octombrie, peste 8.000 de beneficiari s-au înscris în programul care dispune de un buget de 4 milioane de lei.

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Programul „Alimente” continuă – ajutor de 400 lei/an pentru clujenii cu venituri reduse”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis că Programul „Alimente” va continua și în anul 2023, oferind un ajutor în valoare de 400 de lei pe an pentru clujenii cu venituri reduse. Ultima zi de depunere a cererilor pentru anul 2023 este 29 noiembrie. Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și are ca scop sprijinirea clujenilor care se află în situații de viață dificile.

Peste 9.000 de tichete sociale acordate în anul 2022

În anul 2022, Primăria Cluj-Napoca a acordat un număr de 9.159 de tichete sociale pe suport electronic prin Programul „Alimente”. Persoanele eligibile primesc tichete sociale în valoare de 400 de lei pe an. Până în prezent, din cei 8.047 de solicitanți în anul 2023, 5.799 dețin carduri în cadrul programului, iar pentru 2.248 de persoane au fost emise carduri noi.

4 milioane de lei alocate pentru Programul „Alimente”

Pentru implementarea Programului social „Alimente”, Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 4 milioane de lei din bugetul local al municipiului în anul 2023.

Cine poate beneficia de bani

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale oferite prin Programul „Alimente”, solicitanții trebuie să îndeplinească una dintre următoarele condiții:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

Te-ar putea interesa si: