Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Decizia magistraților

Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Decizia magistraților

author
2 minutes, 8 seconds Read

Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Decizia magistraților

Vlad Pascu, în vârstă de 23 de ani, este acuzat de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, în urma tragediei care a avut loc între Vama Veche și 2 Mai și în care au murit doi studenți. Decizia de a-l trimite în judecată pentru aceste infracțiuni a fost luată de Judecătoria Mangalia.

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului

Încă de la producerea accidentului, Vlad Pascu se află în arest preventiv. Decizia de trimitere în judecată a fost luată în urma rechizitoriului procurorilor și în baza dispozițiilor legale referitoare la infracțiunile comise. Astfel, el va fi judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Tatăl Robertei, una dintre victime, revoltat de decizia judecătorilor

Tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, este revoltat de încadrarea faptei. Într-o intervenție la Antena 3, acesta a afirmat că consideră că a fost vorba de un omor, nu de o ucidere din culpă. Avocații săi au încercat să schimbe încadrarea juridică, însă nu au reușit.

Acesta a subliniat că au trecut deja 114 zile de la tragedie și că în continuare se așteaptă primul termen de judecată. Tatăl Robertei a exprimat curiozitatea cu privire la direcția pe care o va lua procesul, având în vedere faptul că mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, este liberă sub control judiciar. El a mai adăugat că este preocupat de faptul că în trecut mama acuzatului a încercat să mușamalizeze situația și se întreabă ce va face acum, când se află în semi-libertate.

De asemenea, tatăl Robertei a criticat intenția mamei lui Vlad Pascu de a merge la mormântul fiicei sale și al lui Sebastian, celălalt student decedat în accident. El consideră că Miruna Pascu ar trebui să-și vadă de viața ei și să-și crească celălalt copil, lăsându-l pe Vlad să-și asume consecințele acțiunilor sale.

Tatăl Robertei a mai adăugat că speră într-o schimbare în România și că autoritățile responsabile trebuie să acționeze în acest caz. El a subliniat că nu s-a aflat nimic despre anturajul lui Vlad Pascu în noaptea accidentului și că aceasta este o întrebare care îl preocupă.

Te-ar putea interesa si: