Netanyahu și Putin discută despre ofensiva israeliană în Gaza.

Netanyahu și Putin discută despre ofensiva israeliană în Gaza.

author
1 minute, 45 seconds Read

Netanyahu și Putin discută despre ofensiva israeliană în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o discuție de aproximativ 50 de minute cu președintele rus Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor dintre cele două țări în legătură cu ofensiva israeliană în Gaza. Netanyahu a ieșit mai devreme din ședința cabinetului pentru a avea această convorbire, conform unui purtător de cuvânt al său.

Rusia critică Israelul în privința situației din Gaza

Rusia a devenit din ce în ce mai critică și ostilă față de Israel pe măsură ce ofensiva acestuia împotriva Fâșiei Gaza s-a intensificat. Inițial, Kremlinul a adoptat o poziție neutră în conflictul Israel-Hamas, însă acum Rusia se distanțează de această poziție și își exprimă deschis critica față de Israel.

Premierul israelian respinge apelurile internaționale de a opri războiul împotriva Hamas

Premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile internaționale de a pune capăt războiului din Gaza și susține că aceste cereri sunt incompatibile cu obiectivul de a elimina Hamas. Israelul nu este dispus să înceteze luptele și respinge presiunile venite din partea altor țări pentru a stopa ofensiva.

Trupele israeliene au intrat în Khan Younis

Tancurile israeliene au intrat în centrul orașului Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza, într-o nouă ofensivă majoră. Această acțiune are loc într-un oraș care adăpostește sute de mii de civili care au fugit din alte părți ale enclavei. Luptele intense din zona au încetinit înaintarea israeliană, iar avioanele de război continuă să bombardeze zona.

Situația umanitară din Gaza este critică

Organizația Națiunilor Unite a avertizat asupra foametei și bolilor în masă în Fâșia Gaza, pe fondul asediului israelian care a tăiat proviziile. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel pentru o încetare a focului și a cerut Consiliului de Securitate să intervină pentru a evita o catastrofă umanitară. Locuitorii din Gaza au fost forțați să-și părăsească locuințele și sunt într-o situație disperată.

Te-ar putea interesa si: